- Frugt
Ingredienser
- 100 g lyst rørsukker
- 100 g blødt smør
- 2 æg
- 100 g rå marcipan
- 150 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 æbler (rives i dejen)
- 2–3 æbler til toppen
-
Fremgangsmåde
-
1Pisk sukker og smør luftigt
-
2Tilsæt æggene et ad gangen og rør grundigt imellem
-
3Riv marcipanen og vend i blandingen
-
4Sigt hvedemel og bagepulver så det ikke klumper og vend det i dejen
-
5Riv to æbler med skræl og vend det hele sammen
-
6Hæld dejen op i en tykbundet pande, der er smurt med smør
-
7Skær 2-3 æbler i småskriver og læg dem på kagens top
-
8Bag æblekagen ved 175 grader i ca. 35-40 minutter. Kagen skal være færdigbagt i midten, før den er tages ud Lad kagen køle inden den tages ud af panden
-
9Tip:
-
10Nyd æblekagen lun eller kold med is eller creme fraiche på toppen