Æblekage bagt i støbejernspande

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Æblekage bagt i støbejernspande
En æblekage kan laves året rundt, men den er særligt aktuel om efteråret, hvor æblerne er i sæson. Bag din æblekage i en støbejernspande, så den får en sprød krumme og kan anrettes smukt. Server kagen med is eller creme fraiche på toppen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 100 g lyst rørsukker
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • 100 g rå marcipan
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 æbler (rives i dejen)
  • 2–3 æbler til toppen
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Pisk sukker og smør luftigt
  • 2
    Tilsæt æggene et ad gangen og rør grundigt imellem
  • 3
    Riv marcipanen og vend i blandingen
  • 4
    Sigt hvedemel og bagepulver så det ikke klumper og vend det i dejen
  • 5
    Riv to æbler med skræl og vend det hele sammen
  • 6
    Hæld dejen op i en tykbundet pande, der er smurt med smør
  • 7
    Skær 2-3 æbler i småskriver og læg dem på kagens top
  • 8
    Bag æblekagen ved 175 grader i ca. 35-40 minutter. Kagen skal være færdigbagt i midten, før den er tages ud Lad kagen køle inden den tages ud af panden
  • 9
    Tip:
  • 10
    Nyd æblekagen lun eller kold med is eller creme fraiche på toppen