- Oksekød
Ingredienser
- 6 stykker short ribs, med ben
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. peber
- 1 spsk. rapsolie
- 1 løg, grofthakket
- 2 selleri, skåret i tern
- 1 gulerod, skåret i tern
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 200 g tørrede figner
- 4 dl frugtig rødvin
- 1 dl hakkede tomater fra dåse
- 2 laurbærblade
- 2 kanelstænger
- 1 kvist frisk rosmarin
- 2 dl kyllingefond, efter behov
- Frisk persille, finthakket, til servering
- Appelsinskal, fintrevet, til servering
-
Fremgangsmåde
-
1Varm ovnen op til 140 °C
-
2Krydr kødet med halvdelen af saltet og peberet.
-
3Varm buffetgryden op ved høj varme. Tilsæt olie.
-
4Fordel kødstykkerne i gryden i ét lag. Steg dem til de er mørkebrune og har dannet er godt skorpe på alle sider. De skal cirka have 2-3 minutter på hver side. Sørg for ikke at vende dem for ofte da det vil forhindre dem i at danne skorpe og resultere i at de koger i stedet. Læg stykkerne på en tallerken og sæt til side
-
5Skru ned til middel varme og kom løg, selleri og gulerod i buffetgryden. Steg grøntsagerne i cirka 5 minutter til de er møre.
-
6Tilsæt hvidløg, figner og det resterende sal og peber. Steg i minut
-
7Tilsæt rødvin og rør godt rundt for at løsne de det fastbrændte i bunden af gryden. Lad det simre i cirka 5 minutter til rødvinen er reduceret til en fjerdedel
-
8Tilsæt hakkede tomater, laurbærblade, kanel og rosmarin.
-
9Fordel kødstykkerne i gryden og tilsæt kyllingefond til det næsten dækker. Læg låg på og sæt i ovnen. Braisér først i 1,5 time, vend kødstykkerne og braisér videre i endnu 1,5 time Tag kødet ud af gryden og læg på en tallerken.
-
10Sigt saucen og kom den tilbage i gryden.
-
11Returnér kødstykkerne til gryden, smag til med salt og peber og drys med appelsinskal og persille.