
Verdens nemmeste grydebrød har ikke fået sit navn uden grund. Det indeholder en kort ingrediensliste og er æltefrit, så du undgår klistrede fingre. Brødet bages hårdt, så det får en sprød og sej skorpe, men forbliver saftigt og luftigt indvendigt. Opskriften er udarbejdet i samarbejde med Grødgrisen.
HOVEDINGREDIENSER
- Mel
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 600 ml vand
- 10 g gær
- 1 tsk honning
- 450 g hvedemel
- 200 g fuldkornsmel
- 1 spsk groft salt
-
Fremgangsmåde
-
1Kom vand, gær og honning i en skål, og rør indtil gær og honning er opløst i vandet.
-
2Tilsæt hvedemel og fuldkornsmel og kom til sidst saltet i. Rør dejen grundigt sammen.
-
3Tildæk dejen og lad den hæve i køleskabet natten over (10-12 timer).
-
4Sæt en støbejernsgryde i ovnen, der tændes på og sammen opvarmes til 250˚ grader varmluft. Når ovnen og gryden er godt varm, tages gryden ud af ovnen. Gryden drysses med mel i bunden og dejen hældes i.
-
5Kom gryden med låg ind i ovnen igen og bag brødet i 30 minutter. Skru herefter ned til 225˚ grader varmluft, og bag brødet færdigt i yderligere 10-15 minutter uden låg.
-
6Når brødet er færdigt og mørkt gyldent, tages det ud af ovnen. Vend herefter brødet ud på en bagerist og lad det køle af, før du skærer i det.