- Mel
Ingredienser
- 600 ml vand
- 10 g gær
- 1 tsk honning
- 450 g hvedemel
- 200 g fuldkornsmel
- 1 spsk groft salt
-
Fremgangsmåde
-
1Kom vand, gær og honning i en skål, og rør indtil gær og honning er opløst i vandet.
-
2Tilsæt hvedemel og fuldkornsmel og kom til sidst saltet i. Rør dejen grundigt sammen.
-
3Tildæk dejen og lad den hæve i køleskabet natten over (10-12 timer).
-
4Sæt en støbejernsgryde i ovnen, der tændes på og sammen opvarmes til 250˚ grader varmluft. Når ovnen og gryden er godt varm, tages gryden ud af ovnen. Gryden drysses med mel i bunden og dejen hældes i.
-
5Kom gryden med låg ind i ovnen igen og bag brødet i 30 minutter. Skru herefter ned til 225˚ grader varmluft, og bag brødet færdigt i yderligere 10-15 minutter uden låg.
-
6Når brødet er færdigt og mørkt gyldent, tages det ud af ovnen. Vend herefter brødet ud på en bagerist og lad det køle af, før du skærer i det.