Grydestegt kylling med porrer, løg og urter

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Grydestegt kylling med porrer, løg og urter
Nem og lækker opskrift på grydestegt kylling med porrer, løg og urter. Lækker sommer- og mormormad.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fjerkræ
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 økologisk eller frilandskylling
  • salt og peber
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 kvist rosmarin
  • 50 g smør
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 nye løg, skåret i kvarte
  • 2 porrer, skåret i 3 cm stykker
  • 1 kvist timian
  • 1 helt hvidløg, halveret
  • 1 glas hvidvin
  • 1 dl vand
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180° C.
  • 2
    Krydr kyllingen godt med salt og peber, både udvendig og indvendig.
  • 3
    Prik huller i citronen med en urtekniv eller lign. Stop citronen ind i kyllingen med rosmarin og bind kyllingen sammen med slagtersnor.
  • 4
    Smelt smørret i gryden med olivenolien og brun kyllingen på alle sider. Tag kyllingen op af gryden og hæld fedtet fra.
  • 5
    Kom kyllingen tilbage i gryden, og læg løg, porrer, timian og hvidløg omkring kyllingen. Tilsæt hvidvin og vand og sæt kyllingen i ovnen i 75 minutter.
  • 6
    Lav et prik i låret med en kødnål: hvis saften løber klart, er kyllingen klar. Server med nye kartofler, asparges eller hvad der fanger dit øje hos grønthandleren.
 
Tip
Brug hele kyllingen! Lav en god hønsefond af skroget. Pluk eventuelle rester af kyllingekød fra skroget til fx en lækker pastaret eller kyllingesalat.
 
 
Le Creuset