- Fjerkræ
Ingredienser
- 1 økologisk eller frilandskylling
- salt og peber
- 1 usprøjtet citron
- 1 kvist rosmarin
- 50 g smør
- 2 spsk. olivenolie
- 3 nye løg, skåret i kvarte
- 2 porrer, skåret i 3 cm stykker
- 1 kvist timian
- 1 helt hvidløg, halveret
- 1 glas hvidvin
- 1 dl vand
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180° C.
-
2Krydr kyllingen godt med salt og peber, både udvendig og indvendig.
-
3Prik huller i citronen med en urtekniv eller lign. Stop citronen ind i kyllingen med rosmarin og bind kyllingen sammen med slagtersnor.
-
4Smelt smørret i gryden med olivenolien og brun kyllingen på alle sider. Tag kyllingen op af gryden og hæld fedtet fra.
-
5Kom kyllingen tilbage i gryden, og læg løg, porrer, timian og hvidløg omkring kyllingen. Tilsæt hvidvin og vand og sæt kyllingen i ovnen i 75 minutter.
-
6Lav et prik i låret med en kødnål: hvis saften løber klart, er kyllingen klar. Server med nye kartofler, asparges eller hvad der fanger dit øje hos grønthandleren.