
Nem og lækker opskrift på grydestegt kylling med porrer, løg og urter. Lækker sommer- og mormormad.
HOVEDINGREDIENSER
- Fjerkræ
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 1 økologisk eller frilandskylling
- salt og peber
- 1 usprøjtet citron
- 1 kvist rosmarin
- 50 g smør
- 2 spsk. olivenolie
- 3 nye løg, skåret i kvarte
- 2 porrer, skåret i 3 cm stykker
- 1 kvist timian
- 1 helt hvidløg, halveret
- 1 glas hvidvin
- 1 dl vand
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180° C.
-
2Krydr kyllingen godt med salt og peber, både udvendig og indvendig.
-
3Prik huller i citronen med en urtekniv eller lign. Stop citronen ind i kyllingen med rosmarin og bind kyllingen sammen med slagtersnor.
-
4Smelt smørret i gryden med olivenolien og brun kyllingen på alle sider. Tag kyllingen op af gryden og hæld fedtet fra.
-
5Kom kyllingen tilbage i gryden, og læg løg, porrer, timian og hvidløg omkring kyllingen. Tilsæt hvidvin og vand og sæt kyllingen i ovnen i 75 minutter.
-
6Lav et prik i låret med en kødnål: hvis saften løber klart, er kyllingen klar. Server med nye kartofler, asparges eller hvad der fanger dit øje hos grønthandleren.
Tip
Brug hele kyllingen! Lav en god hønsefond af skroget. Pluk eventuelle rester af kyllingekød fra skroget til fx en lækker pastaret eller kyllingesalat.
