- Lam
Ingredienser
- 1 lammekølle (ca. 1,5 kg)
- ca. 10 fed hvidløg, du kan bruge mindre eller helt op til 15
- 3 gulerødder
- 1 løg
- 1 pastinak
- 1 citron
- 2-3 dl rødvin
- rosmarin
- timian
- oregano
- persille
- salt & peber
-
Fremgangsmåde
-
1Halvdelen af hvidløgsfeddene skæres på langs.
-
2Stik huller i lammekøllen med en spids kniv, og pres hvidløgene ind i dem.
-
3Køllen smøres ind i olie og gnides med rigeligt salt og peber.
-
4Gulerødder, løg og pastinak skrælles og skæres i grove stykker og hældes i stegesoen.
-
5Citronen skæres i både og kommes sammen med halvdelen af de resterende hvidløg og halvdelen af krydderurterne i stegesoen.
-
6Lammekøllen lægges ovenpå grøntsagerne og toppes med resten af hvidløgene og krydderurterne. Hæld rødvinen ved.
-
7Læg låget på stegesoen og sæt den ind i en forvarmet ovn ved 120 grader. Stegetiden er 5-6 timer. Kødets temperatur bør være mindst 75 grader.
-
8Serveres med let kogte kartofler der er vendt på panden i smør og krydderurter, en græsk salat med oliven og feta og tzatziki samt et lækkert brød med sprød skorpe.