Æg en cocotte

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Æg en cocotte
Savner du inspiration til din morgenmad, brunch eller frokost? Her får du vores bud på en proteinrig og smuk ret, som du kan lave på ingen tid. Æg, laks og grønkål skal blot bages i ovnen i små minigryder og pyntes med valgfri topping. Retten er oplagt at servere for mange mennesker, da den kræver minimal forberedelse og tilberedning, men du kan også sagtens lave én enkelt portion til dig selv.
HOVEDINGREDIENSER
  • Æg
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 8 store æg
  • 100 g røget laks
  • 50 g frisk grønkål (uden stilk)
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Evt. til pynt: bagte cherrytomater, parmesan, forårsløg eller friske krydderurter
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Varm ovnen op til 200 °C
  • 2
    Kom et par dråber olivenolie i hver minigryde.
  • 3
    Dæk bunden med et par blade grønkål og slå to æg ud i hver minigryde.
  • 4
    Tryk en skive laks ned mellem æggene, og krydr med salt og peber
  • 5
    Sæt minigryderne i et ovnfast fad, og hæld varmt vand i fadet, indtil vandet når midten af minigryderne. Bag dem i ovnen i 25 minutter, eller til de har den tilberedning, du foretrækker
  • 6
    Servér portionerne varme, evt. med brød til, og top dem med fx bagte cherrytomater, fintrevet parmesan, forårsløg i tynde skiver eller friske krydderurter
  • 7
    Tip:
  • 8
    Hvis du ønsker en anden smagsvariation, kan du skifte grønkål og laks ud med spinat og parmaskinke