- Æg
Ingredienser
- 8 store æg
- 100 g røget laks
- 50 g frisk grønkål (uden stilk)
- Olivenolie
- Salt og peber
- Evt. til pynt: bagte cherrytomater, parmesan, forårsløg eller friske krydderurter
-
Fremgangsmåde
-
1Varm ovnen op til 200 °C
-
2Kom et par dråber olivenolie i hver minigryde.
-
3Dæk bunden med et par blade grønkål og slå to æg ud i hver minigryde.
-
4Tryk en skive laks ned mellem æggene, og krydr med salt og peber
-
5Sæt minigryderne i et ovnfast fad, og hæld varmt vand i fadet, indtil vandet når midten af minigryderne. Bag dem i ovnen i 25 minutter, eller til de har den tilberedning, du foretrækker
-
6Servér portionerne varme, evt. med brød til, og top dem med fx bagte cherrytomater, fintrevet parmesan, forårsløg i tynde skiver eller friske krydderurter
-
7Tip:
-
8Hvis du ønsker en anden smagsvariation, kan du skifte grønkål og laks ud med spinat og parmaskinke