- Grøntsager
Ingredienser
- 2 spsk olivenolie
- 1 brunt løg, skåret i små tern
- 200 g (3 mellemstore) courgetter, skåret i tern
- 300 g (2¼ kopper) friske ærter uden skal eller frosne små ærter
- 4 kopper (1 liter) grøntsags- eller kyllingebouillon
- 20 g (1 kop) friske mynteblade
- En stor håndfuld bredbladet persille
- 1 spsk citronsaft
- 125 ml (1/2 kop) naturlig yoghurt, plus ekstra til servering
- Flager af havsalt og friskkværnet peber
- 100 g mandler, ristede og groft hakkede
- Et stort bundt mynte, blade plukket og finthakket
- Masser af dild, groft hakket
- Skallen af 1 citron
- 45 ml (3 spsk) citronsaft
- 60 ml ekstra jomfruolivenolie
- Flager af havsalt og friskkværnet peber
-
Fremgangsmåde
-
1Varm olivenolien i Le Creuset’s runde Signature støbejernsgryde på 22 cm. Tilsæt løg og sautér det over medium varme i 12-15 minutter, indtil det er blødt. Tilsæt courgetterne, smag til med salt og peber, og steg dem i 3-4 minutter. Tilsæt ærter og fond, sæt låget delvist på, og lad retten simre i 15 minutter.
-
2Rør mynte, persille og citronsaft i. Brug en stavblender til at blende suppen, indtil den er helt jævn. Tilsæt yoghurt, og varm forsigtigt igennem.
-
3Fordel den i skåle, og server med ekstra yoghurt på toppen og en skefuld mynte- og mandelsalsa.