10 bedste opskrifter til madlavning med støbejern
Frembring det bedste i hver opskrift og madlavningsteknik med vores køkkenudstyr i støbejern – den pålidelige partner til hjemmekokken, der vil mestre gastronomiens kunst for at bringe uforglemmelige madoplevelser fra ovn til bord.
Hold dine støbejernsgryder og -pander inden for rækkevidde, og gør dig klar til at udforske disse 10 opskrifter, der simpelthen skal prøves. Oplev støbejernets overlegne varmefastholdelses- og -fordelingsevner, mens du perfektionerer din teknik, og nyd den ægte alsidighed ved førsteklasses støbejern, der er skabt til hverdagsbrug.
Vores bedste grydeopskrifter
Vores sortiment af støbejernsgryder passer til alt fra langsom tilberedning af stuvninger til gryderetter og bagning. Det bedste ved dem er, at de ikke skal brændes ind, hvilket betyder, at du kan lave mad med det samme.
1. Verdens nemmeste grydebrød
Verdens nemmeste grydebrød har ikke fået sit navn uden grund. Det indeholder en kort ingrediensliste og er æltefrit, så du undgår klistrede fingre. Brødet bages hårdt, så det får en sprød og sej skorpe, men forbliver saftigt og luftigt indvendigt. Opskriften er udarbejdet i samarbejde med Grødgrisen.
· Sværhedsgrad: Middel
· Tilberedningstid: Under 2 timer
· Serveringer: 6-8
2. Boeuf bourguignon
Test dine kulinariske færdigheder med denne opskrift på boeuf bourguignon, tilberedt i vores runde støbejernsgryde. Denne klassiske franske simreret er kendt for sin rige smag og det smørmøre kød, der kræver langsom tilberedning. Servér den med cremet kartoffelmos, der afbalancerer de rigelige mængder af sauce.
· Sværhedsgrad: Middel
· Tilberedningstid: Over 2 timer
· Serveringer: 6-8
3. Dampede muslinger
Vores opskrift indeholder både hvidvin og fløde, som giver en smagfuld og velduftende fond. Inden du tilbereder muslingerne, skal du sorterer alle muslinger fra, som ikke lukker sig, når du banker dem mod køkkenbordet. Kort sagt, muslingerne skal være lukkede inden tilberedning, og de skal have åbnet sig efter tilberedning.
· Sværhedsgrad: Enkel
· Tilberedningstid: Under 30 minutter
· Serveringer: 2-4
4. Braiserede short ribs
Dette må menes at være noget af det bedste ’hyggemad’, der findes. I denne opskrift bliver kødet tilberedt over flere timer, til det er blevet mørt og lækkert.
· Sværhedsgrad: Svær
· Tilberedningstid: Over 2 timer
· Serveringer: 4-6
5. Cassoulet
Cassoulet er typisk, fransk ’hyggemad’, men det er mere et koncept end en egentlig opskrift. Retten indeholder altid bønner og saltet flæsk eller bacon, men derudover giver enhver kok retten sit eget personlige præg.
· Sværhedsgrad: Middel
· Tilberedningstid: Under 2 timer
· Serveringer: 4-6
Vores favoritopskrifter til stege- og grillpande
Vores stege- og grillpander i støbejern har længe været kendt for deres høje kvalitet, når det kommer til stegning, svitsning og bagning i ovn. Den sorte emalje udvikler gradvist en naturlig patina, der forbedrer din madlavningsoplevelse og styrkes over tid. Patinalaget bidrager til, at maden nemt slipper panden, hvilket kan lette tilberedningen af skrøbelige råvarer.
6. Pommes Lyonnaise
Måske lyder kartofler og løg ordinært, men denne ukomplicerede ret forvandler disse ydmyge basisvarer til ekstraordinært tilbehør på middagsbordet.
· Sværhedsgrad: Middel
· Tilberedningstid: Under 1 timer
· Serveringer: 2-4
7. Tomattærte upside-down
Denne sprøde tomattærte bages i støbejernspande, hvilket gør det muligt at tilberede fyldet og bage tærten i én pande.
· Sværhedsgrad: Middel
· Tilberedningstid: Under 1 timer
· Serveringer: 2-4
8. Hvid brownie med kaffe
Giv nyt liv til støbejernspanden og prøv en hvid brownie med pistacienødder.
· Sværhedsgrad: Middel
· Tilberedningstid: Under 1 timer.
· Serveringer: 6-8
9. Klassisk Shakshuka
Denne nærende morgenmadsret vil varme alle hjerter. Hvis du vil gøre retten virkelig lækker, kan du tilberede saucen på forhånd og lade smagen udvikle sig natten over. Brug vores sauterpande med træhåndtag til at genopvarme saucen og gøre den klar til pochering af æg.
· Sværhedsgrad: Middel
· Tilberedningstid: Under 2 timer
· Serveringer: 4-6
10. Crumble med bær og nødder
Nyd en frisk og let sorbet is sommerdessert og din egen foretrukne smagsvariant såsom friske bær, ingefær, lime og kokos. Stentøj fra Le Creuset er optimalt til tilberedning og servering af varme og kolde retter, da stentøjet tåler både ovn og fryser.
· Sværhedsgrad: Middel
· Tilberedningstid: Under 2 timer
· Serveringer: 8-10
Se flere opskrifter
Har disse opskrifter inspireret dig? Så har vi gode nyheder: der er mange flere, du kan prøve. Klik på knappen nedenfor for at få flere idéer til opskrifter, der får munden til at løbe i vand.
Anbefalet til dig
Læs disse artikler, hvis du er interesseret i at lære mere om vores køkkenudstyr i støbejern.