- Fisk og skaldyr
- Grøntsager
- Ris og korn
Ingredienser
- 4 laksefileter på ca. 170 gr.
- Salt
- Friskkværnet sort peber
- 2 spsk. kokosolie
- 2 skalotteløg, skåret i skiver
- 500g vintersquash i tern, f.eks. butternut
- 1 rød peberfrugt i skiver
- 1 spsk. revet ingefær
- 1 spsk. revet hvidløg
- 2 spsk. thailandsk grøn karrypasta
- 1 dåse kokosmælk
- 1 spsk. fiskesauce
- 225 gr. sukkerærter
- 1/2 lime, presset
- 100 g hakket koriander
- 100 g forårsløg
- Dampede ris
-
Fremgangsmåde
-
1Krydr laksefileterne med salt og peber. Sæt en sautérpande over medium varme. Tilsæt 1 spiseskefuld kokosolie. Steg laksen to ad gangen, med kødsiden nedad. Svits laksefileterne, til de er brune og sprøde, ca. 5 minutter. Tag dem ud af panden, og læg dem til side. Steg alle laksefileterne.
-
2Hæld den anden spiseskefuld kokosolie i panden sammen med skalotteløgene. Sautér skalotteløgene, indtil de er bløde og begynder at karamellisere, ca. 5 minutter. Tilsæt squash, rød peberfrugt, ingefær, hvidløg og grøn karrypasta. Rør rundt for at riste karrypastaen og blande den i, ca. 2 minutter.
-
3Tilsæt kokosmælk og fiskesauce. Når det simrer, skru varmen ned til lavt blus, læg låg på, og lad det simre, indtil squashen er lige akkurat mør, omkring 10 minutter. Tilsæt sukkerærterne, og rør rundt igen. Anbring laksefileterne oven på grønsagerne, og vend skindet nedad. Dæk det til og lad det simre, indtil laksen er gennemstegt, ca. 3-5 minutter.
-
4Tag panden af varmen, og tilsæt limesaft. Pynt med de hakkede koriander og forårsløg, og server sammen med dampede ris.