- Grøntsager
- Ost
Ingredienser
- 500 g store tørrede, hvide bønner
- 2 spsk. olivenolie
- 1 stort løg, skåret i tern
- 1 lille fennikel, skrællet og skåret i tynde skiver
- 4 fed hvidløg, hakket
- 225 g druetomater
- 1,25 dl hvidvin
- 3 stilke timian
- 4,5 dl grønsagsbouillon plus mere efter behov
- 300 g mikrogrønt, såsom spinat eller sølvbede
- Saften fra en 1/2 citron
- Ca. 1 dl revet parmesanost
-
Fremgangsmåde
-
1Læg bønnerne i en stor skål. Dæk dem med koldt vand, og lad dem stå i blød i mindst 8 timer eller natten over. Hæld vandet fra. Forvarm ovnen til 140 °C.
-
2Opvarm en sautergryde over middel varme i 5 minutter. Hæld olivenolie i sammen med løg, fennikel og en knivspids salt. Sautér, indstil grønsagerne begynder at blive bløde og karamelliserer, ca. 5 minutter. Tilføj hvidløg, og lad det simre i 2 minutter. Tilsæt tomater, hvidvin og timiankviste. Lad det simre, indtil vinen er halveret, ca. 5 minutter. Tilsæt bønner og grønsagsbouillon til gryden. Lad det simre, dæk det med låg, og stil det i den forvarmede ovn. Bag det, indtil bønnerne er næsten helt bløde, ca. 1 1/2 time.
-
3Tag forsigtigt panden ud af ovnen, og fjern låget. Sæt bønnerne tilbage i ovnen, uden låg på. Lad bønnerne simre, indtil de er møre og cremede, ca. 30 minutter længere.
-
4Tag bønnerne ud af ovnen, tilsæt spinat, citronsaft og parmesanost og rør rundt, indtil spinaten er blød, og osten er smeltet. Smag til med ekstra salt og peber, hvis det ønskes.