Aubergine med hvidløgs-spidskommen-vinaigrette, feta og krydderurter

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Aubergine med hvidløgs-spidskommen-vinaigrette, feta og krydderurter
En enkel ret med aubergine og fyldt med smag. Den toppes med en indbydende vinaigrette-dressing og kan nydes som en selvstændig hovedret eller som mættende tilbehør.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2-3 mellemstore auberginer, skåret i tykke skiver
  • 3 spsk (45 ml) olivenolie
  • Salt og friskkværnet sort peber efter smag
  • 3 fed hvidløg, hele og med skræl på
  • 1 spsk (15 ml) stødt, ristet spidskommen
  • 2 spsk (30 ml) olivenolie
  • Saft og skal af 1 citron
  • 100 g blød feta, smuldret
  • 80 g lynsyltede rødløg, til servering
  • Bredbladet persille og mynte, hakket til servering
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 200°C.
  • 2
    De skivede auberginer lægges i en skål og vendes med olivenolie, salt og peber, så de er jævnt dækket. De lægges i et enkelt lag med de hele fed hvidløg i Le Creusets klassiske, rektangulære fad på 32 cm.
  • 3
    Sæt det i ovnen i 15 minutter. Tag fadet ud, vend auberginerne og steg i yderligere 10-15 minutter. Tag det ud af ovnen. Hvis auberginerne er møre og gyldne på hver side, er de klar. Fjern de bløde, stegte hvidløg fra fadet og læg det i en skål. Tag skrællen af og mos dem med en gaffel sammen med spidskommen, det resterende olivenolie, krydderier og skal og saft fra en citron efter smag.
  • 4
    Fordel det hen over auberginerne, top med smuldret feta, syltede rødløg og friskhakkede krydderurter ved servering.
  • 5
    Hvis du vil lave lynsyltede rødløg, skal du bare massere de skivede rødløg i en skål i 10 sekunder (brug dine hænder) sammen med saften fra en halv citron og et stort nip salt.
  • 6
    Kokkens råd: Hæld lidt vand og 30 g blandede krydderurter i en blender sammen med spidskommen-vinaigretten for at få en livlig, grøn dressing.