- Grøntsager
Ingredienser
- 2-3 mellemstore auberginer, skåret i tykke skiver
- 3 spsk (45 ml) olivenolie
- Salt og friskkværnet sort peber efter smag
- 3 fed hvidløg, hele og med skræl på
- 1 spsk (15 ml) stødt, ristet spidskommen
- 2 spsk (30 ml) olivenolie
- Saft og skal af 1 citron
- 100 g blød feta, smuldret
- 80 g lynsyltede rødløg, til servering
- Bredbladet persille og mynte, hakket til servering
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200°C.
-
2De skivede auberginer lægges i en skål og vendes med olivenolie, salt og peber, så de er jævnt dækket. De lægges i et enkelt lag med de hele fed hvidløg i Le Creusets klassiske, rektangulære fad på 32 cm.
-
3Sæt det i ovnen i 15 minutter. Tag fadet ud, vend auberginerne og steg i yderligere 10-15 minutter. Tag det ud af ovnen. Hvis auberginerne er møre og gyldne på hver side, er de klar. Fjern de bløde, stegte hvidløg fra fadet og læg det i en skål. Tag skrællen af og mos dem med en gaffel sammen med spidskommen, det resterende olivenolie, krydderier og skal og saft fra en citron efter smag.
-
4Fordel det hen over auberginerne, top med smuldret feta, syltede rødløg og friskhakkede krydderurter ved servering.
-
5Hvis du vil lave lynsyltede rødløg, skal du bare massere de skivede rødløg i en skål i 10 sekunder (brug dine hænder) sammen med saften fra en halv citron og et stort nip salt.
-
6Kokkens råd: Hæld lidt vand og 30 g blandede krydderurter i en blender sammen med spidskommen-vinaigretten for at få en livlig, grøn dressing.