- Frugt
Ingredienser
- 50 g koldt smør i terninger og lidt til formene
- 50 g hvedemel
- 25 g grofthakkede mandler
- 25 g havregryn
- 50 g muscovadosukker
- 1 knsp. salt
- 500 g blandede friske bær, fx brombær og tranebær
- 4 spsk. rørsukker
- 1 tsk. kanel
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen på 175° C.
-
2Smuldr smørret sammen med melet i en skål, til konsistensen er som krummer. Tilsæt hakkede mandler, havregryn, muscovadosukker og salt, og bland det til en løs crumbledej.
-
3Rør bærrene sammen med sukker og kanel. Fordel dem i seks smurte minigryder (0,25 l/10 cm), og fordel crumbledejen over bærrene.
-
4Sæt minigryderne i ovnen (uden låg), og bag i ca. 20-25 minutter, til crumblen er gylden og sprød, og bærrene bobler.
-
5Tip:
-
6Skift bærrene ud med æbler, rabarber eller lignende alt efter sæson.