- Frugt
Ingredienser
- 400 g blandede bær (friske eller frosne)
- 60 g sukker
- 2 spsk. vand
- 4 blade husblas
- 5 dl piskefløde
- 1 æg
- 60 g sukker
- 60 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1-2 rødbeder
- 2,5 dl sukker
- 2,5 dl vand
- Friske hyldeblomster
- Friske bær, fx hindbær, blåbær, brombær
- Frysetørrede hindbær
- Mandelflager
-
Fremgangsmåde
-
1Bærmousse:
-
2Kom bær, sukker og vand i en gryde, og lad det simre ved lav varme, til sukkeret er opløst. Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.
-
3Tag gryden af varmen, vrid husblassen for vand og udrør den i bærsaucen. Hæld bærsaucen igennem en fin si, og lad den køle af på spisebordet.
-
4Pisk fløden til en blød flødeskum, og fold den afkølede bærsauce i lidt af gangen. Gør det forsigtigt, så du undgår at slå luften ud. Fordel moussen i fire skåle, dæk dem med husholdningsfilm, og lad dem stivne i køleskabet i 2-3 timer.
-
5Kandiseret rødbede:
-
6Skræl rødbederne, og skær dem ud i tynde skiver.
-
7Lav en sukkersirup ved at oplæse sukkeret i vandet, og lad det så simre i 2 minutter. Tilsæt rødbede, og lad det simre i 5 minutter. Tag rødbeden op af siruppen, og læg den på en bageplade med bagepapir på. Lad dem køle af og stivne ved stuetemperatur. Gem til anretning.
-
8Vaniljetuille:
-
9Tænd ovnen på 160 °C (alm. ovn)
-
10Rør sukker og mel sammen i en skål. Tilsæt æg og pisk dejen sammen, til den er homogen og uden klumper.
-
11Læg en teske dej på en bageplade beklædt med bagepapir, og bred dejen ud til en ønskede form med en paletkniv. Sørg for at dejen er bredt tyndt og jævnt ud. Gentag processen med resten af dejen. Til denne opskrift har vi formet vores tuilles som cirkler og rektangler.
-
12Bag dem i midten af ovnen, til kanterne er gyldne. Det kan tage alt fra 4 til 7 minutter alt efter tykkelse og størrelse. Lad dem afkøle på en afkølingsrist. Gem til anretning.
-
13Anretning:
-
14Pynt bærmoussen med friske hyldeblomster, forskellige friske bær, frysetørrede hindbær, mandelflager, kandiseret rødbede og vaniljetuille. Servér med det samme.
-
15Tip: Du kan sagtens forberede elementerne til denne dessert i forvejen. Bærmoussen kan holde sig på køl i et par dage, og kandiseret rødbede og vaniljetuille kan laves en hel ude i forvejen og opbevares i en tætsluttende dåse, så de beholder sprødheden.