
Denne klassisk bagte cheesecake er en populær crowdpleaser – pynt den med friske jordbær eller bærcoulis lige før servering.
HOVEDINGREDIENSER
- Mælkeprodukter
- Æg
- Mel
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
Til dejen:
- 375 g mel med lavt glutenindhold
- 1 nip salt
- 225 g smør, koldt, i tern
- 75 g sukker
- 1 stort æg, pisket
Til fyldet:
- 2 citroner, skrællet
- 200 g sukker
- 6 store æg, stuetempereret
- 600 g flødeost, stuetempereret
- 250 ml fløde
-
Fremgangsmåde
-
1Til dejen:
-
2Bland mel, salt og sukker sammen. Lav en fordybning i midten, og tilsæt smør. Ælt smør og mel sammen med fingerspidserne, indtil blandingen ligner fine brødkrummer. Tilsæt mælk, og rør rundt i massen med en gaffel, til der dannes en dej. Kom et stænk koldt vand i, hvis dejen virker lidt tør. Rør ikke i dejen længere end højst nødvendigt. Pak den i film, og flad den ud til en cirkel. Køl dejen i 30 minutter.
-
3Tag en springform på 24 cm, og smør den på indersiden. Når dejen er kølet af, drysser du mel på bordet, ruller dejen ud, og lægger den i springformen, så den dækker bunden og siderne. Klip overskydende dej af, og sæt springformen i køleskabet i 10 minutter. Når dejen er kølet af, lægger du et stort stykke bagepapir på, og fylder springformen op med bagebønner. Blindbag ved 180 °C i 30 minutter. Tag den ud af ovnen, og lad den køle af.
-
4Til fyldet:
-
5Skru ovnen op til 200 °C. Bland citronskallen og bagesukkeret sammen, så det får masser af smag. For at lave fyldet skal du bruge en røremaskine med en fladpisker. Kom flødeost, sukker og citronskal i røreskålen, og pisk dem til en glat masse. Pisk æggene i ét ad gangen, til massen er jævn. Til sidst kommer du fløde i og pisker ved lav hastighed til en ensartet masse. Hæld blandingen over dejen, og bag i 25 minutter. Sænk temperaturen til 180 °C, og bag i 35 minutter, til den er gyldenbrun. Lad kagen blive i ovnen (slukket) med lågen på klem og køle helt af. Stil din cheesecake i køleskabet natten over.
Pisk ikke æggene for meget, da dette tilføjer luft til blandingen og gør toppen af cheesecaken skrøbelig.
Åbn ikke ovnen, mens du bager.
Kagen vil være lidt vaklende i midten, når den er færdig, men lad dig ikke friste til at bage den i længere tid.
