Bagt havre med brombær

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Bagt havre med brombær
Perfekt til morgenbordet. Server den bagte havre med ahornsirup og yoghurt naturel.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 spsk. smør til formene
  • 300 g havregryn
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 knsp. salt
  • 100 g valnødder
  • 1 dl ahornsirup
  • 6 dl mælk
  • 1 æg
  • 3 spsk. vindruekerneolie
  • 200 g brombær
Til servering:
  • Ahornsirup
  • Yoghurt naturel
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 200° C og smør seks ramekiner (0,25 l/9 cm) med smør.
  • 2
    Bland havregryn, bagepulver, stødt kanel og salt i en stor skål.
  • 3
    Hak valnødderne groft, kom dem i skålen og bland det hele sammen.
  • 4
    Pisk ahornsirup, mælk, æg og olie sammen i en anden skål. Kom det våde ned til det tørre, tilsæt brombær, og vend det hele godt sammen.
  • 5
    Fordel blandingen i de smurte ramekiner. Bag havreblandingen i 30-35 minutter, til den har sat sig, og overfladen er gylden.
  • 6
    Server den bagte havre med ahornsirup og yoghurt naturel.