
HOVEDINGREDIENSER
- Æg
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 250 g ark filodej, optøet
- 100 ml olivenolie
- 12 strimler bacon
- Frisk basilikum til pynt
- 6 æg fra fritgående høns
- Salt og peber
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180 °C/356 °F/gasmærke 4
-
2Læg et lag dej på en ren overflade, og børst overfladen med olivenolie. Læg endnu et ark dej oven på, og gentag, indtil alle arkene er brugt.
-
3Skær det i 6 firkanter. Beklæd hver Le Creuset Minigryde med en firkant filodej. Tryk filodejen ind i minigryden med bunden af et glas.
-
4Anbring minigryderne på en bageplade. Hæld blommen og hviden fra et æg ud i hver minigryde. Krydr med salt og sort peber. Bages i 20 minutter eller lidt længere, hvis du kan lide ægget gennembagt.
-
5Steg baconen, indtil den er sprød. Server æggene med friske urter, fetaost, soltørrede tomater, asparges eller stegte svampe.