Bagte æg i filodej

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Bagte æg i filodej
HOVEDINGREDIENSER
  • Æg
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 250 g ark filodej, optøet
  • 100 ml olivenolie
  • 12 strimler bacon
  • Frisk basilikum til pynt
  • 6 æg fra fritgående høns
  • Salt og peber
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C/356 °F/gasmærke 4
  • 2
    Læg et lag dej på en ren overflade, og børst overfladen med olivenolie. Læg endnu et ark dej oven på, og gentag, indtil alle arkene er brugt.
  • 3
    Skær det i 6 firkanter. Beklæd hver Le Creuset Minigryde med en firkant filodej. Tryk filodejen ind i minigryden med bunden af et glas.
  • 4
    Anbring minigryderne på en bageplade. Hæld blommen og hviden fra et æg ud i hver minigryde. Krydr med salt og sort peber. Bages i 20 minutter eller lidt længere, hvis du kan lide ægget gennembagt.
  • 5
    Steg baconen, indtil den er sprød. Server æggene med friske urter, fetaost, soltørrede tomater, asparges eller stegte svampe.