- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 100 g smør ved stuetemperatur
- 2 tsk. hakket hvidløg
- 2 tsk. hakket ingefær
- 2 tsk. hakket citrongræs
- 2 tsk. hakkede grønne chilier
- 2 små hele panga- eller tilapiafisk, renset og aftørret (eller enhver anden type mindre, bæredygtig fisk)
- 1 helt hvidløg, skåret midt over
- 2 lime i skiver
- 2 stænger citrongræs, knust
- Olivenolie
-
Fremgangsmåde
-
1Sådan laver du smørret: Brug en foodprocessor til at blande alle ingredienserne, så de danner en pasta. Smag til og stil til side.
-
2Forvarm ovnen til 220 °C, og anbring en Le Creuset toughened non-stick 26 cm firkantet bradepande i ovnen for at varme den op.
-
3Fold et stort stykke bagepapir midtover. Når det er foldet, skal det være stort nok til at kunne rumme begge fisk. Krydr fisken, og anbring hvidløg, lime og citrongræs på bagepapiret. Skær riller i fiskenes skind. Læg dem oven på krydderierne, og gnid begge fisk med det krydrede smør. Gnid også smørret på indersiden af fiskene. Fyld hvert hulrum med et par limeskiver. Krydr godt, og drys med lidt olivenolie.
-
4Fold papiret over fisken, og fold kanterne sammen for at lukke pakken. Læg fiskepakken i den varme bradepande, og bag den i 15 minutter. Tag den ud af ovnen, og åbn pakken. Sæt bradepanden tilbage i ovnen, og bag uden låg i 5-10 minutter. Serveres sammen med sprøde, stegte kartofler og en let salat eller en anden sideanretning efter eget valg.