- Mel
Ingredienser
- 25 g gær
- 1 spsk. havsalt
- 6 dl lunt vand
- 400 g fint durummel
- 100 g blandede kerner og lidt til drys, fx hvede- og rugkerner, solsikkekerner, hørfrø og sesamfrø
- 300 g fuldkornshvedemel
-
Fremgangsmåde
-
1Opløs gær og salt i lunt vand. Rør durummel og kerner sammen.
-
2Brug en røremaskine eller en elpisker med dejkroge, og rør det hele sammen.
-
3Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt og ælt i mindst 10 minutter, til dejen er blød og elastisk og slipper dejkrogene.
-
4Drys dejen med durummel, og dæk skålen til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse – det tager ca. 1 time.
-
5Tænd ovnen på 225° C.
-
6Vend dejen ud af skålen på et meldrysset bord, og form den til fire baguetter. Giv dem et snit på tværs med en skarp kniv, og drys dem med blandede kerner.
-
7Læg baguetterne på en bageplade, og bag dem i 30-35 minutter, til de er sprøde og gyldne. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.