- Brød & korn
- Frugt
Ingredienser
- 585 g moden banan, most
- 175 ml rapsolie
- 5 store æg
- 300 g sukker
- 10 ml vaniljeekstrakt
- 340 g mel med lavt glutenindhold
- 2,5 tsk. bagepulver
- 1,5 tsk. stødt kanel
- 0,5 tsk. stødt kardemomme
- 1 banan, halveret på langs, til pynt
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180 °C. Smør en 30 cm brødform.
-
2Kom den moste banan, rapsolie, æg, sukker og vaniljeekstrakt i en stor skål, og pisk til en jævn masse. Tilsæt mel, bagepulver og krydderier, og rør dem sammen til en dej.
-
3Hæld dejen i brødformen, og læg de to halve bananer med skærefladen opad på toppen. Bag i 1 time og 5 minutter, eller indtil der ikke ses dej, når du tjekker kagen med et kagespyd.