Bananbrød

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Bananbrød
Dette bananbrød er en af de nemmeste kager, du nogensinde vil lave. Servér det lækre brød direkte fra ovnen med saltet smør til.
HOVEDINGREDIENSER
  • Brød & korn
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 585 g moden banan, most
  • 175 ml rapsolie
  • 5 store æg
  • 300 g sukker
  • 10 ml vaniljeekstrakt
  • 340 g mel med lavt glutenindhold
  • 2,5 tsk. bagepulver
  • 1,5 tsk. stødt kanel
  • 0,5 tsk. stødt kardemomme
  • 1 banan, halveret på langs, til pynt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 180 °C. Smør en 30 cm brødform.
  • 2
    Kom den moste banan, rapsolie, æg, sukker og vaniljeekstrakt i en stor skål, og pisk til en jævn masse. Tilsæt mel, bagepulver og krydderier, og rør dem sammen til en dej.
  • 3
    Hæld dejen i brødformen, og læg de to halve bananer med skærefladen opad på toppen. Bag i 1 time og 5 minutter, eller indtil der ikke ses dej, når du tjekker kagen med et kagespyd.