- Frugt
Ingredienser
- 125 g blødt smør
- 200 g sukker
- 50 g brun farin
- 3 æg
- 350 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. stødt kanel
- 2 bananer
- 2 dl cremefraiche 38%
- 100 g chokolade
- 25 g smør
- 1 banan
- en håndfuld friske hindbær
- lidt limesaft
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen på 180° C.
-
2Pisk smør, sukker og brun farin sammen i en skål med en elpisker, til det er lyst og cremet. Pisk æggene i et ad gangen.
-
3Tilsæt hvedemel, bagepulver og kanel.
-
4Mos bananerne med en gaffel i en skål, og rør cremefraiche i. Bland bananmosen i dejen med en ske.
-
5Hæld dejen i en springform (24 cm), og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter. Test, om kagen er bagt, ved at stikke et træspyd ned i midten. Kommer spyddet rent ud, har kagen fået nok.
-
6Tag kagen ud af springformen, og lad den køle af på en bagerist.
-
7Smelt chokolade og smør over vandbad. Smør chokoladeblandingen på toppen af kagen. Pynt med friske bananskiver og hindbær, og dryp med limesaft.
-
8Tip:
-
9Sådan laver du et vandbad: Placer en varmefast skål over en lille gryde med kogende vand i bunden. Pas på, der ikke kommer vand eller damp i skålen. Bræk chokoladen i mindre stykker, kom den i skålen, og lad den smelte langsomt.
-
10Fordel dejen i to springforme i hver sin størrelse, fx 20 og 24 cm, og bag kagerne i 25-30 minutter. Lad kagerne køle af, smør dem med chokoladecremen og læg dem oven på hinanden som en lagkage.