Banankage med chokolade

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Banankage med chokolade
Opskrift på svampet banankage toppet med chokolade. Kagen er nem at lave og så smager den bare godt.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 125 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 3 æg
  • 350 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 2 bananer
  • 2 dl cremefraiche 38%
Pynt:
  • 100 g chokolade
  • 25 g smør
  • 1 banan
  • en håndfuld friske hindbær
  • lidt limesaft
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 180° C.
  • 2
    Pisk smør, sukker og brun farin sammen i en skål med en elpisker, til det er lyst og cremet. Pisk æggene i et ad gangen.
  • 3
    Tilsæt hvedemel, bagepulver og kanel.
  • 4
    Mos bananerne med en gaffel i en skål, og rør cremefraiche i. Bland bananmosen i dejen med en ske.
  • 5
    Hæld dejen i en springform (24 cm), og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter. Test, om kagen er bagt, ved at stikke et træspyd ned i midten. Kommer spyddet rent ud, har kagen fået nok.
  • 6
    Tag kagen ud af springformen, og lad den køle af på en bagerist.
  • 7
    Smelt chokolade og smør over vandbad. Smør chokoladeblandingen på toppen af kagen. Pynt med friske bananskiver og hindbær, og dryp med limesaft.
  • 8
    Tip:
  • 9
    Sådan laver du et vandbad: Placer en varmefast skål over en lille gryde med kogende vand i bunden. Pas på, der ikke kommer vand eller damp i skålen. Bræk chokoladen i mindre stykker, kom den i skålen, og lad den smelte langsomt.
  • 10
    Fordel dejen i to springforme i hver sin størrelse, fx 20 og 24 cm, og bag kagerne i 25-30 minutter. Lad kagerne køle af, smør dem med chokoladecremen og læg dem oven på hinanden som en lagkage.