Barbecue-rejer med agurkesalat

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Barbecue-rejer med agurkesalat
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Agurkesalat
  • 4 spsk. agave eller let honning
  • 120 ml varmt vand
  • 1 spsk. fiskesauce
  • Juice fra 3 limefrugter
  • Skal fra 1 lime
  • 1 fed hvidløg, hakket
  • 1 tsk. kværnede hvide peberkorn
  • 1/2 tsk. havsalt
  • 1 dl kop koriander, hakket
  • 3 lange grønne chilier, som Anaheim eller Poblano, uden kerner og skåret i tern
  • 2 røde jalapeno-pebre, uden kerner og i tern
  • 1 agurk, skrællet og skåret i tern
Barbecue-rejer
  • 12 kongerejer eller store rejer, med skal og uden indvolde
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 3 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 3 spsk. kokoscreme
  • Dampede ris
  • Korianderblade
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Til saucen: Kom agave, vand, fiskesauce, limesaft, limeskal, hvidløg, hvid peber og salt i en mellemstor skål, og pisk for at blande det. Tilsæt koriander, chilier, jalapenos og agurk, og rør rundt for at blandet det. Sæt det til side.
  • 2
    Til rejerne: Forvarm grillen til 260 °C eller ved højt varmetrin.
  • 3
    Læg rejerne på en pande eller tallerken og drys med fiskesauce. Sæt til side for at marinere i ca. 10 minutter.
  • 4
    Anbring i mellemtiden BBQ Outdoor grillkurven på grillristene for at forvarme i 5 minutter. Børst hver reje med lidt olivenolie. Grill rejerne i den varme grillkurv i ca. 4 minutter, mens du stænker med kokoscreme. Vend og steg, indtil de ikke længere er gennemsigtig, ca. 1 minut længere.
  • 5
    Server rejer over dampede ris og top med koriander relish. Pynt med ekstra korianderblade til servering.
 
Der er stor forskel på rejer, og smagen kan også variere meget. Til denne opskrift skal du bruge kongerejer. Disse ferskvandskrebsdyr er generelt større og sødere end almindelige rejer - hvis du er heldig nok til at finde dem hos din lokale fiskehandler, kan du nyde deres lækre naturlige smag med denne vietnamesisk-inspirerede opskrift med en sommerlig, krydret agurkesmag. Hvis rejerne blandes med kokoscreme og grilles i en grillkurv giver det en karamelliseret, grillet smag, der passer godt til kødfulde skaldyr.
 
 
Le Creuset