- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 2 æg
- ½ tsk. salt
- 2½ dl kærnemælk
- 100 g mel
- 75 g fuldkornsmel
- 1 tsk. bagepulver
- smør til stegning
- 1 fennikel
- 2 dl cremefraiche 9%
- 1 citron
- salt og peber
- 4 spsk. kapers
- 250 g krebsehaler
- 1 bundt kørvel
-
Fremgangsmåde
-
1Pisk alle ingredienserne til blinierne sammen til en tyk pandekagedej. Lad dejen hvile i 15 minutter.
-
2Opvarm en blinispande med lidt smør.
-
3Sæt en spiseskefuld dej ad gangen på panden. Steg blinierne, til oversiden begynder at boble, vend dem, og steg den anden side. Hold blinierne varme.
-
4Skær rod og top af fenniklen, og snit den helt fint på et mandolinjern eller et rivejern – jo tyndere jo bedre.
-
5Rør cremefraiche sammen med saften fra citronen, og krydr med salt og friskkværnet peber.
-
6Læg lidt fintsnittet fennikel på hver blinis. Kom citroncreme ovenpå, efterfulgt af kapers og krebsehaler. Pynt med kørvel og server.