Blinis med krebsehaler

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Blinis med krebsehaler
Lækker opskrift på blinis med krebsehaler og citroncreme, der får vores tænder til at løbe i vand.
HOVEDINGREDIENSER
  • Fisk og skaldyr
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 2 æg
  • ½ tsk. salt
  • 2½ dl kærnemælk
  • 100 g mel
  • 75 g fuldkornsmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • smør til stegning
Citroncreme:
  • 1 fennikel
  • 2 dl cremefraiche 9%
  • 1 citron
  • salt og peber
  • 4 spsk. kapers
  • 250 g krebsehaler
  • 1 bundt kørvel
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Pisk alle ingredienserne til blinierne sammen til en tyk pandekagedej. Lad dejen hvile i 15 minutter.
  • 2
    Opvarm en blinispande med lidt smør.
  • 3
    Sæt en spiseskefuld dej ad gangen på panden. Steg blinierne, til oversiden begynder at boble, vend dem, og steg den anden side. Hold blinierne varme.
  • 4
    Skær rod og top af fenniklen, og snit den helt fint på et mandolinjern eller et rivejern – jo tyndere jo bedre.
  • 5
    Rør cremefraiche sammen med saften fra citronen, og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • 6
    Læg lidt fintsnittet fennikel på hver blinis. Kom citroncreme ovenpå, efterfulgt af kapers og krebsehaler. Pynt med kørvel og server.