- Grøntsager
Ingredienser
- 1,5 kg blomkål, skåret i små buketter (ca. 2 blomkålshoveder eller andre grøntsager)
- 2-3 fed hvidløg, i skiver
- 2-3 spiseskefulde ghee eller kokosolie (vegansk)
- 2 teskefulde sennepsfrø
- 3 kardemommekapsler, knuste
- 1-2 kanelstang
- 2 tørrede røde chilier
- 18 karryblade
- 2 spsk. Madras karrypasta
- 1 tsk. gurkemeje
- 300 g gule cherrytomater
- 1,5-2 dåser kokosmælk, 400 ml hver
- Saft og skal fra 1 citron
- Salt og friskkværnet peber
- 8 kviste koriander
- Stegte kokoschips
- Basmatiris
- Pappadum (indisk fladbrød)
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200°C. Vask blomkålen, skær den i buketter, og læg den i en skål, og bland den med hvidløgsskiver og lidt olie. Anbring blomkålen på en bageplade med bagepapir, og steg den i ovnen i ca. 10 minutter.
-
2Opvarm ghee i en Le Creuset 24 cm græskargryde ved lav varme. Tilsæt sennepsfrø, kardemomme, kanel, chili og karryblade, og steg i 1-2 minutter, indtil de dufter, og rør regelmæssigt. Tilsæt karrypasta og gurkemeje, og fortsæt tilberedningen i 1 minut. Tilsæt de ristede blomkålsbuketter, cherrytomater og bland med krydderiblandingen. Tilsæt kokosmælk og citronsaft samt citronskallen, og bland det hele sammen. Bring det i kog, krydr og lad det simre i 2 minutter.
-
3Pynt med koriander og kokoschips og server med dampede ris og/eller pappadum.
-
4Tip: Denne karryret med blomkål passer godt til hvid fisk (ca. +-600 g til 8 personer). Opdel fiskefileterne, læg dem i karry og dæk dem med sauce. Dæk med låget, og lad det simre i 3-4 minutter, indtil fisken er gennemsigtig.