Blomkålspizza med fire slags topping

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Blomkålspizza med fire slags topping
Dette er en sund måde at lave hurtig, frisk og lækker pizza med en delikat blomkålsbund og nemme toppings – alt sammen tilberedt i en støbejernspande.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Pizzadej:
  • 250 g blomkålsbuketter
  • 125 ml vand
  • 2 spsk hakkede mandler
  • 2 spsk. kikærtemel
  • 1 stort æg
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Salt og peber
  • 1 tsk. mild olivenolie
Taleggio ost, artiskokker og parmaskinke:
  • 100 g taleggio ost i skiver
  • 100 g grillede og hakkede artiskokker i olie
  • 3 skiver parmaskinke
Tomat, aubergine og to slags ost:
  • 1 spsk mild olivenolie
  • 200 g aubergine skåret i 1½ cm tykke skiver
  • 60 ml flåede tomater med basilikum på dåse
  • 100 g mozzarellaost skåret i skiver og lagt på køkkenrulle for at suge overskydende væske
  • 10 g revet pecorinoost
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1½ tsk. hakket basilikum
Asparges, ricotta og chili:
  • 60 g asparges i strimler (kan gøres med en kartoffelskræller eller et manolinjern)
  • ½ tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Salt og peber
  • 125 g ricottaost
  • 10 g revet parmesanost
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1/8 tsk. chiliflager
  • Lidt citronsaft
Soltørrede tomater, ansjoser og oliven:
  • 80 g soltørrede tomater
  • 8 ansjosfileter, skåret i halve på langs
  • 50 g sorte oliven uden sten
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 tsk. hakkede, friske oreganoblade
  • 20 g rucola
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 220°C.
  • 2
    Skær blomkålen i små buketter. Kom dem på panden med 125 ml vand og lad dem simre ved medium varme, indtil de er møre, og det meste af væsken er kogt væk. Det tager ca. 5-8 minutter. Alternativt kan de tilberedes i mikrobølgeovn i en skål med låg og 2 spsk vand.
  • 3
    Kom dem i en sigte for at si vandet fra. Tryk let for at fjerne overskydende væske.
  • 4
    Rør hakkede mandler og kikærtemel sammen i en skål.
  • 5
    Tilsæt æg og ekstra jomfruolivenolie og pisk indtil dejen er lind. Kom de afkølede blomkålsbuketter i blandingen og krydr godt med salt og peber.
  • 6
    Sæt panden tilbage på blusset ved medium varme og kom olivenolie på panden. Når olien syder og panden er varm, hældes blomkålsblandingen på. Fordel den hurtigt over bunden og ca. 2½ cm op ad siderne med en ske.
  • 7
    Lad blomkålsbunden stege i ca. 5 minutter indtil den er let brunet og slipper panden. Sæt panden med blomkålsbunden i ovnen på anden øverste rille og lad den bage i ca. 10-12 minutter, indtil den har fået en smuk, gyldenbrun farve. Det kan være nødvendigt at vende den, så den får farve på begge sider.
  • 8
    Tag blomkålsbunden ud af ovnen og fordel din topping ovenpå.
  • 9
    Taleggioost, artiskokker og parmaskinke:
  • 10
    Fordel taleggio-skiverne og artiskokkerne på pizzaen og sæt den i ovnen igen i ca. 5 minutter, indtil osten er smeltet. Tag pizzaen ud af ovnen og fordel parmaskinken ovenpå.
  • 11
    Tips:
  • 12
    Et stænk rosmarinolie smager også godt. Bland 1 tsk ekstra jomfruolivenolie med ½ tsk. finthakket rosmarin og fordel det på pizzaen enten før eller efter bagning. En anden mulighed er at stege tynde skiver af et lille rødløg i 1 tsk olivenolie. Det stegte løg kommes på pizzadejen sammen med taleggio og artiskokkerne og bages som nævnt ovenover.
  • 13
    Tomat, aubergine og to slags ost: (Laves inden du tilbereder blomkålsbunden)
  • 14
    Steg aubergineskiverne (helst af to omgange) på panden til de er gyldenbrune og sæt dem til side. Fortsæt derefter fra trin 4 på pizzadejen.
  • 15
    Fordel tomatsauce, mozzarella og derefter auberginerne på pizzaen og sæt den i ovnen igen i ca. 8 minutter indtil mozzarellaosten bobler. Bland olivenolie med hakket basilikum.
  • 16
    Tag pizzaen ud af ovnen, stænk med basilikumolien, drys pecorinoosten over og server.
  • 17
    Asparges, ricotta og chili:
  • 18
    Smag ricottaen til med salt og peber og fordel det på pizzabunden.
  • 19
    Bland aspargesstrimlerne med ekstra jomfruolivenolien, smag til med salt og peber og fordel det ovenpå ricottaen. Bag pizzaen i ovnen i ca. 8 minutter.
  • 20
    Stænk lidt citron og olivenolie over, og drys derefter med chiliflager og parmesanost.
  • 21
    Tip:
  • 22
    Bland ca. ½ tsk. hakket, frisk merian med den krydrede ricotta før det fordeles ovenpå pizzabunden.
  • 23
    Soltørrede tomater, ansjoser og oliven:
  • 24
    Til denne topping skal pizzabunden bage lidt længere i ovnen (ca. 15 minutter), før du fordeler fyldet ovenpå.
  • 25
    Når pizzabunden er bagt, blandes olien med hvidløg og oregano, som fordeles ovenpå bunden. Fordel ansjoser, soltørrede tomater og oliven oven på pizzabunden og bag den i ca. 5 minutter.
  • 26
    Tag den ud af ovnen og drys med rucolabladene.
  • 27
    Denne pizza smager også godt med mozzarella. Bag blomkålpizzabunden i ovnen i 10-12 minutter.
  • 28
    Fordel 75-100 g mozarella i skiver på bunden, og kom derefter resten af fyldet ovenpå. Bag pizzaen i ca. 8 minutter indtil osten begynder at boble.
  • 29
    Kom derefter rucolaen ovenpå. Du kan også drysse pizzaen med 10 g revet pecorinoost eller parmesanost inden servering.