- Kød
Ingredienser
- 2 tsk. kapers
- 1 lille rødløg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk. Dijonsennep
- 2 spsk. frisk persille, finthakket
- 1 tsk. frisk timian, finthakket
- 1 tsk. purløg, finthakket
- 2 spsk. Worcester sauce
- 1 tsk. paprika
- 250 g smør, blødt og i tern
- Salt og peber, efter smag
- 2 bøffer efter eget valg, fx t-bones
- Salt og peber
- Olivenolie
-
Fremgangsmåde
-
1Café de Paris kryddersmør: Kom alle ingredienser i en foodprocessor, og blend til en homogen masse. Bred et stykke husholdningsfilm du på bordet, og placer smørret på. Pak smørret ind, rul det stramt op til en pølse. Slå knude på enderne, eller forsegl dem med elastikker, og læg det i køleskabet. Du kan også opbevare kryddersmørret i fryseren, så du altid har noget på lager.
-
2Stegning af bøffer: Lad bøfferne få stuetemperatur, og dup bøfferne tørre med køkkenrulle. Krydder generøst med salt og peber. Varm din Le Creuset grillplade op ved middel varme, tilføj en smule olivenolie, og steg først bøfferne på fedtsiden (hvis der er). Det er for at smelte fedtet af. Steg på denne side, til den er gylden, skru op for varmen, og steg bøfferne færdige til din præference. Tilbered eventuelt bøfferne færdige i ovnen ved 200 °C.
-
3Ved servering; Læg en skive Café de Paris kryddersmør på din bøf, lige inden den er færdig, og lad det smelte på panden eller i ovnen. Servér med pommes frites eller som sandwich med sennep, mayonnaise, rødløg og frisk salat.