- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 2 brune løg, hakket
- 1 porre, skåret i skiver
- 1 fennikel, hakket
- +/- 60 ml olivenolie, til stegning
- 10 g italiensk persille
- 3 laurbærblade
- 10 g timian
- 1 chili, hakket
- 4 fed hvidløg, i skiver
- 1 liter fiske- eller grøntsags-bouillon
- 200 g friske muslinger, renset eller 100 g frosne muslinger i halve skaller
- 15 ml tomatpasta
- 400 g hele cherrytomater på dåse
- 200 g store rejer, renset og afskallede
- Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
- Saft fra 1 citron efter smag
- 200 g blæksprutte (blæksprutteringe og -arme) skåret i skiver
- 60 g basilikum
- 30 g macadamianødder
- Saft fra 1 citron
- 60 ml olivenolie
- ½ fed hvidløg
- Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
-
Fremgangsmåde
-
1Sæt en stor Le Creuset gryde over medium varme, og svits løg, porre og fennikel forsigtigt i lidt olivenolie, indtil de er gennemsigtige.
-
2Bind persille, laurbærblade, timian og chili sammen med køkkensnor for at danne din bouquet garni.
-
3Kom denne bouquet garni i gryden sammen med hvidløgsfeddene, der er skåret i skiver. Svits i 2 minutter. Tilsæt 1 kop bouillon og de friske muslinger (hvis du bruger frosne muslinger, skal du ikke tilsætte dem nu). Dæk med låg og damp i 3-4 minutter, indtil muslingeskallerne har åbnet sig. Når muslingerne er åbnet, tages de ud af gryden, dækkes til og gemmes til side til senere.
-
4Tilsæt tomatpastaen, og kog i yderligere 2 minutter under omrøring. Tilsæt tomaterne, og kog dem i fem minutter, inden du tilsætter den resterende bouillon. Smag til, og lad det hele simre i 20 minutter. (Hvis du bruger frosne muslinger, skal du tilsætte dem til suppen 2 minutter før slutningen af tilberedningen for at varme dem igennem).
-
5Sæt en anden Le Creuset pande på medium varme med lidt mere olivenolie, og steg rejerne, indtil de er lyserøde på begge sider. Tag dem af panden, og smag dem til med salt, peber og citronsaft. Steg blæksprutten meget hurtigt på samme pande, så de ikke bliver gummiagtige. Tag dem af panden, og smag dem til med salt, peber og citronsaft.
-
6Tilberedning af basilikumpesto (valgfrit):
-
7Kom alle ingredienserne i en blender, og blend dem, indtil de er godt blandet, men stadig har lidt struktur.
-
8Til servering anbringes bouillabaisse-suppen i 4 morgenmadsskåle fra Le Creuset Riviera-kollektionen. Læg skaldyrene ovenpå, og pynt med basilikumpesto. Servér straks.