- Lam
Ingredienser
- 1 udbenet lammebov
- 25 salvieblade
- 10 timiankviste
- 10 fed hvidløg
- Salt og peber
- Olie til stegning
- 3 gulerødder
- 10 skalotteløg
- 4 dl hvidvin
- 4 dl lammefond
- 200 g perlespelt
- 1 rød peber
- 1 gul peber
- ½ broccoli
-
Fremgangsmåde
-
1Kom halvdelen af urterne og fem fed knuste hvidløg i den udbenede lammebov. Krydr godt med salt og peber og snør lammeboven til.
-
2Skræl og skær gulerødderne i tern.
-
3Brun lammeboven i en smule olie i en stegegryde og kom tern af gulerødder, de resterende fem fed hvidløg og hele skalotteløg ved. Steg en smule før de resterende urter, hvidvin og fond kommes i stegegryden.
-
4Lad det hele braisere i 75 minutter. Tag derefter lammet op og lad det trække.
-
5Kom perlespelt og strimler af peberfrugt i den braiserede lage. Kog 10 minutter under låg. Herefter vendes broccolibuketterne i.
-
6Kom til sidst lammet tilbage i stegegryden og varm retten i yderligere 10 minutter til perlespelten er mør.