Ingredienser
- 50 ml mælk
- 20 g sukker
- 4 ekstrastore æg
- 350 g mel plus ekstra til æltning
- 1 tsk salt
- 10 g tørgær
- 180 g blødt smør
- Pisket æg
-
Fremgangsmåde
-
1Varm mælken med sukkeret forsigtigt op, tag den af varmen og lad den køle af, til den er lunken.
-
2Pisk æggene, og tilsæt dem derefter til mælkeblandingen.
-
3Sigt mel og salt sammen; og bland tørgæren i.
-
4Tilsæt æggemassen, og sæt det hele i røremaskinen, så det hele bliver til en dej.
-
5Skift spatel til en dejkrog, og ælt, indtil dejen er glat og elastisk. Dette tager mindst 10 minutter.
-
6Pisk smørret gradvist i stykker på 15 g, og vent, til det er helt indarbejdet, før du tilsætter det næste stykke. Fortsæt med at ælte i 5 minutter, efter at alt smørret er blevet tilsat. Dejen skal være helt glat, elastisk og meget skinnende.
-
7Dæk til med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet natten over for at gære.
-
8Dagen efter skal du slå dejen tilbage. Form dejen til en træstamme, og del den i otte lige store stykker. Form hvert stykke til en runde kugle. Læg kuglerne i bunden af Le Creuset-brødfadet, børst let med pisket æg, læg låg på, og lad dem hæve, indtil de er dobbelt så store (ca. 1 time).
-
9Sæt dem i en forvarmet ovn ved 210 °C (200 °C varmluft) og bag dem i 20 minutter. Fjern låget, sænk temperaturen til 180 °C (170 °C varmluft), og bag videre i yderligere 15 - 20 minutter, indtil briochen er jævnt brun.
-
10Lad dem afkøle i fem minutter, vend dem ud og afkøl dem på en rist.
-
11Serveres varm med smør og syltetøj.