Brødkrans fyldt med spinat, artiskok og ricotta

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 2 timer Under 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Brødkrans fyldt med spinat, artiskok og ricotta
Perfekt at dele. Denne brødkrans fyldt med spinat, artiskok og ricotta bages i Le Creusets alsidige Signature-buffetgryde og er fyldt med smag, hvilket gør den perfekt til alle retter.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mælkeprodukter
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL DEJEN
  • 2,5 dl lunkent vand
  • 3 spsk mælk
  • 3 tsk tørgær
  • 4 spsk sukker (gerne finkornet)
  • 360 g hvedemel
  • 2 tsk vegetabilsk olie
TIL FYLDET
  • 400 g spinat eller bladbede, finthakket
  • 3-4 fed hvidløg, hakket
  • 2 spsk (30 ml) olivenolie
  • 250 g blød, frisk ricotta
  • 150 g fed gedeost med hvidløg og krydderurter
  • Saft og skal af 1 citron
  • Havsalt og friskkværnet sort peber efter smag
  • 2 glas marineret artiskok á 280 g, drænet
  • 1 stort æg fra fritgående høns, pisket til pensling
  • Sorte sesamfrø eller løgfrø til pynt
  • Havsalt, til pynt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Varm vand og mælk sammen, indtil det kun lige bliver varmt. Tilsæt gær og sukker, og rør det sammen. Stil det til side i 5 minutter, eller indtil gæren begynder at vågne og boble. Hæld mel i en stor skål og lav en fordybning i midten. Tilsæt gærblandingen og olien, og rør det sammen, indtil det former en dej. Vend dejen ud på en let meldrysset overflade og ælt den i 10 minutter, indtil den er glat og elastisk. Læg dejen i en let olieret skål, dæk til med et viskestykke eller husholdningsfilm og lad den hæve i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
  • 2
    I mellemtiden forberedes fyldet. Varm en pande med olivenolien over medium varme. Læg spinat og hakket hvidløg på panden og lad det falde sammen. Tilbered det, indtil det kun lige er faldet sammen og stadig er klart grønt. Tag det af varmen og lad det køle ned. Når det er kølet ned, presses overskydende vand ud af spinaten. Spinaten lægges i en skål sammen med ricotta, gedeost, citron, salt, peber og 1 glas af hakket artiskok (gem det andet glas til servering). Rør det grundigt sammen.
  • 3
    Forvarm ovnen til 220°C. Ælt den hævede dej igen, form den på en meldrysset overflade og rul den til en pølse med en tykkelse på 1-1,5 cm og dan en cirkel. Læg den i Le Creusets Signature-buffetgryde på 30 cm. Når du har stoppet dejen ned langs grydens væg, bør dejen lige gå ud over kanten. Med en skarp kniv skæres den overskydende dej pænt væk. Læg fyldet i en cirkel langs fadets yderkant, så midten holdes helt fri, og fyldet tættest på kanterne danner en ring, der minder om en krans. I midten skæres 8 lige store trekanter af dejen, ligesom når du skærer pizza. Trekanterne foldes omhyggeligt tilbage over fyldet, og dejen nippes sammen øverst for at holde det fast. Det kan være nødvendigt at stille det tilbage i køleskabet på nuværende tidspunkt, hvis din dej er blevet for varm. Så må du vente på, den bliver nemmere at håndtere. Lige før bagning ridses kanterne af dejen, og brødet pensles med æg og drysses med løg- eller sesamfrø.
  • 4
    Sæt det i ovnen og skru straks ned til 200°C. Bag brødet i 25-30 minutter, tag det ud af ovnen og server det med det gemte glas artiskokker. Tilføj lidt oliven eller en lækker, hjemmelavet grøn pesto.