- Frugt
Ingredienser
- 350 g hvedemel
- 150 g smør (koldt)
- 3 spsk. sukker
- 1 stort æg
- 400 g brombær (frosne)
- 75 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 stor tsk. kartoffelmel
- 150 g marcipan (groftrevet)
- 1 pisket æg til pensling
-
Fremgangsmåde
-
1Mørdej:
-
2Smuldr smørret i mel og sukker op bordpladen
-
3Tilsæt æg og ælt sammen til en ensartet dej
-
4Sæt dejen på køl i ca. 1 time i køleskabet
-
5Brombærfyld:
-
6Lad bærrene tø op på køkkenbordet imens dejen er på køl
-
7Vend vaniljesukker og kartoffelmel sammen med de frosne bær og rør godt rundt
-
8Sådan samler du tærten:
-
9Rul dejen ud på et meldrysset bord og kom den i tærteformen
-
10Pres dejen godt ud i kanterne og skær overskydende dej væk. Husk at gemme resterne
-
11Fordel den revne marcipan i tærtebunden og hæld brombærfyldet over
-
12Rul resten af dejen ud og skær den i lange strimler, som lægges over brombærfyldet; først på den ene led og så på den anden led, så der dannes et gitter
-
13Pensel dejen med det sammenpiskede æg
-
14Bag tærten ved 200 °C i ca. 30-35 minutter