Brombærtærte

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Brombærtærte
Lav en frisk tærte med bær fra fryseren og bag den i et stentøjsfad. Denne opskrift er lavet med brombær, men kunne lige så vel erstattes med f.eks. hindbær eller jordbær. Opskriften er udviklet i samarbejde med Frederikke Wærens.
HOVEDINGREDIENSER
  • Frugt
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Mørdej:
  • 350 g hvedemel
  • 150 g smør (koldt)
  • 3 spsk. sukker
  • 1 stort æg
Brombærfyld:
  • 400 g brombær (frosne)
  • 75 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 stor tsk. kartoffelmel
  • 150 g marcipan (groftrevet)
  • 1 pisket æg til pensling
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Mørdej:
  • 2
    Smuldr smørret i mel og sukker op bordpladen
  • 3
    Tilsæt æg og ælt sammen til en ensartet dej
  • 4
    Sæt dejen på køl i ca. 1 time i køleskabet
  • 5
    Brombærfyld:
  • 6
    Lad bærrene tø op på køkkenbordet imens dejen er på køl
  • 7
    Vend vaniljesukker og kartoffelmel sammen med de frosne bær og rør godt rundt
  • 8
    Sådan samler du tærten:
  • 9
    Rul dejen ud på et meldrysset bord og kom den i tærteformen
  • 10
    Pres dejen godt ud i kanterne og skær overskydende dej væk. Husk at gemme resterne
  • 11
    Fordel den revne marcipan i tærtebunden og hæld brombærfyldet over
  • 12
    Rul resten af dejen ud og skær den i lange strimler, som lægges over brombærfyldet; først på den ene led og så på den anden led, så der dannes et gitter
  • 13
    Pensel dejen med det sammenpiskede æg
  • 14
    Bag tærten ved 200 °C i ca. 30-35 minutter