Brydeboller med mozzarella, hvidløg og purløg

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
+10 +10
Brydeboller med mozzarella, hvidløg og purløg
De lækreste brydeboller med ost, der kan trækkes fra hinanden og nydes til en varm gryderet, en suppe eller en omgang tapas eksempelvis. Efter de kommer ud af ovnen, smøres de med en blanding af smeltet smør, olivenolie, salt og hvidløg og til sidst får de et gavmildt drys med hakket purløg. Her er de bagt i en buffetgryde (26 cm)
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 4 ½ dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 700 g hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 dl revet mozzarella (80 g)
Toppingen:
  • 25 g smør
  • ½ dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • ½ dl hakket purløg
  • 1 ½ tsk flagesalt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom vand i en stor skål og oplæs gæren i vandet. Tilsæt så salt, sukker og olie og kom mel i lidt ad gangen. Ælt dejen til den får en glat og blød konsistens. Det kan enten gøres med hænderne eller i en røremaskine.
  • 2
    Dæk dejen til med et fugtigt klæde og lad den hæve i 45-60 minutter.
  • 3
    Når dejen har hævet, er det tid til at forme små boller. Ælt dejen en smule og form så boller af 60 g stykket. Børst buffetgryden med olivenolie i bunden og på siderne og placer bollerne tæt på hinanden. Start med den midterste bolle.
  • 4
    Læg låg på (eller et klæde) og lad dem hæve et lunt sted i 30 minutter.
  • 5
    Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft).
  • 6
    Bag først bollerne i 15 minutter, tag dem så ud og drys med revet mozzarella og bag dem derefter i ca. 15 minutter til eller indtil de er let gyldne. Hold gerne øje, da alle ovne er forskellige.
  • 7
    Imens de er i ovnen, gøres toppingen klar. Smelt smør i en lille gryde. Sluk når det er smeltet og tilsæt olivenolie og presset hvidløg. Drys det over bollerne, så snart de kommer ud af ovnen og sørg for alle boller er dækket. Når bollerne er kølet en smule ned, drysses der med flagesalt og til sidst hakket purløg.
 
Katharinas madhjerte banker for grøntsager og bælgfrugter. Hun elsker at udvikle vegetariske hverdagsretter, hvor smagen er i fokus. Efter hendes mening behøver det hverken at være besværligt eller kedeligt at spise vegetarisk. Og det er tydeligt i hendes lækre retter! Hun er bedre kendt under @beetrootbakery på Instagram, hvor hun også deler opskrifter. Katharina har gerne fokus på de råvarer, der er i sæson, og på at lave ukomplicerede retter, der bare smager vildt godt!
 
 
Le Creuset