Ingredienser
- 4 ½ dl lunkent vand
- 25 g gær
- 700 g hvedemel
- 2 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 3 spsk olivenolie
- 2 dl revet mozzarella (80 g)
- 25 g smør
- ½ dl olivenolie
- 1 fed hvidløg
- ½ dl hakket purløg
- 1 ½ tsk flagesalt
-
Fremgangsmåde
-
1Kom vand i en stor skål og oplæs gæren i vandet. Tilsæt så salt, sukker og olie og kom mel i lidt ad gangen. Ælt dejen til den får en glat og blød konsistens. Det kan enten gøres med hænderne eller i en røremaskine.
-
2Dæk dejen til med et fugtigt klæde og lad den hæve i 45-60 minutter.
-
3Når dejen har hævet, er det tid til at forme små boller. Ælt dejen en smule og form så boller af 60 g stykket. Børst buffetgryden med olivenolie i bunden og på siderne og placer bollerne tæt på hinanden. Start med den midterste bolle.
-
4Læg låg på (eller et klæde) og lad dem hæve et lunt sted i 30 minutter.
-
5Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft).
-
6Bag først bollerne i 15 minutter, tag dem så ud og drys med revet mozzarella og bag dem derefter i ca. 15 minutter til eller indtil de er let gyldne. Hold gerne øje, da alle ovne er forskellige.
-
7Imens de er i ovnen, gøres toppingen klar. Smelt smør i en lille gryde. Sluk når det er smeltet og tilsæt olivenolie og presset hvidløg. Drys det over bollerne, så snart de kommer ud af ovnen og sørg for alle boller er dækket. Når bollerne er kølet en smule ned, drysses der med flagesalt og til sidst hakket purløg.