Brydeboller med tranebær og valnødder

SVÆRHEDSGRAD
Svær Svær
TILBEREDNINGSTID
Over 2 timer Over 2 timer
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Brydeboller med tranebær og valnødder
Bløde og luftige brydeboller med tranebær og valnødder smager fantastisk på brunchbordet eller til eftermiddagskaffen. Den varme støbejernspande giver en jævn og god bagning af bollerne, hvor både top og bund bliver sprød, imens resten af bollen forbliver luftig og blød. Opskriften er udarbejdet i samarbejde med Grødgrisen.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Dej:
  • 2,5 dl lun mælk
  • 25 g gær
  • 40 g flormelis
  • 1 æg
  • 400 g hvedemel
  • 100 g fuldkornsmel
  • ½ tsk groft salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 80 g blødt smør (i tern)
  • 100 g tørrede tranebær
  • 120 g valnødder, hakkede (evt. ristede)
Yderligere:
  • 1 æg til pensling
  • 1 spsk perlesukker
  • 1 lille håndfuld valnødder
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Hæld mælken i en skål og opløs gæren heri.
  • 2
    Tilsæt mel, flormelis, 1 æg, kardemomme og salt og rør rundt. Ælt dejen blank og smidig med en røremaskine eller i hånden.
  • 3
    Ælt smørret ind i dejen til den er blank og glat.
  • 4
    Bland tranebær og hakkede valnødder i dejen.
  • 5
    Stil dejen til hævning et lunt sted i 1,5 time med et fugtigt viskestykke over. Dejen skal hæve til ca. dobbelt størrelse.
  • 6
    Form 11 små boller af 90-100 g og lad dem hæve under viskestykket i yderligere 30 minutter.
  • 7
    Sæt støbejernspanden i ovnen på en rist, og varm panden og ovnen op til 210˚ grader.
  • 8
    Drys den varme støbejernspande med en smule mel, og fordel bollerne i panden.
  • 9
    Pisk et æg sammen i en lille skål, pensl bollerne med æggemassen og drys med valnødder og perlesukker.
  • 10
    Bag bollerne i 12-15 min indtil de er gyldne. Lad bollerne køle i panden inden de brydes. Server bollerne direkte i panden, og spis dem lune som de er, eller med smør.