Brydeboller

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
6-8 6-8
Brydeboller
Brug støbejernsbrødfadet til at lave disse brødruller, der kan trækkes fra hinanden, til en forret, en brunch eller som tilbehør. Drys sesamfrø eller birkes over efter eget valg.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL DEJEN
  • 300 g (2½ kop) mel (+ ekstra til æltning)
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk sukker
  • 4 tsk smeltet smør
  • 10 g gær
  • 250 ml lunkent vand
DRYS AT KOMME OVER:
  • Smør, mel eller æg
  • Sesamfrø eller birkes
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kom mel, salt, sukker, smør og gær i skålen på en elektrisk røremaskine. Rør med en dejkrog. Tilsæt så meget lunkent vand, som der skal til for at danne en blød, klistret dej.
  • 2
    Ælt dejen i mindst 10 minutter, så den bliver glat og blød (ikke tør og stram).
  • 3
    Dæk den til med et fugtigt klæde og lad den stå et lunt sted, indtil dejen er blevet dobbelt så stor. Dette tager ca. 30-45 minutter.
  • 4
    Forvarm ovnen til 250 °C (230 °C varmluft). Børst Le Creuset-brødfadets bund og sider med smør.
  • 5
    Slå dejen tilbage, og sørg for, at al luften er blevet presset ud. Del dejen i portioner på 60 g, og form dem til boller med smurte hænder. Læg bollerne i bunden af brødfadet, læg låg på og lad dem hæve på et lunt sted, indtil de er blevet dobbelt så store igen. Det tager ca. 20 minutter.
  • 6
    Læg forsigtigt det ønskede drys på bollerne:
  • 7
    Børstes med smør eller pisket æg og drys med frø eller havsalt
  • 8
    ELLER drys med mel og rids overflade
  • 9
    Sæt i ovnen, og sænk temperaturen til 200 °C (190 °C varmluft) og sæt brødovnen i ovnen for at bage. Bag i 15 minutter, tag derefter låget af og lad brødet bage i yderligere 10-20 minutter, indtil det er brunt.