Buddha bowl med stegt blomkål og butternut squash

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
1-2 1-2
Buddha bowl med stegt blomkål og butternut squash
En Buddha bowl er traditionelt et vegetarisk måltid serveret i en enkelt skål eller tallerken med høje kanter, som består af små portioner af forskellige slags mad, som kan blandes og matches efter ønske. Påvirket af traditionelle indiske krydderier og vegetariske ingredienser er denne buddha bowl sund, let fordøjelig og fyldt med smag.
HOVEDINGREDIENSER
  • Grøntsager
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 75 g sød chilisauce
  • 2 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. mildt
  • karrypulver
  • 1⁄2 spsk. chilisauce
  • Et nip havsalt
  • 1 citron
1 spsk. rapsolie
  • 500 g blomkålsbuketter
  • 300 g butternut squash i »måner« (se kokkens bemærkninger om beskrivelsen af »måner«)
  • 400 g kikærter på dåse
Til mynte-yoghurt-dressingen:
  • 2 kviste frisk mynte, blade plukket
  • Presset citronsaft1 tsk. hvidløgspure
  • 150 g yoghurt naturel
  • Havsalt og knust sort peber
Servering:
  • 75 g brune ris, kogt
  • 50 g spinat
  • 10 g frisk koriander, hakket
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Forvarm ovnen til 200° C/Varmluft 180° C
  • 2
    Bland i en stor skål den søde chilisauce, gurkemeje, karrypulver,
  • 3
    chilisauce, salt, presset citronsaft og olie for at lave en marinade. Tilsæt blomkål og squash i skiver og dæk det i marinaden.
  • 4
    Læg blomkål og squash på en bageplade med bagepapir og steg i ovnen i 20-25 minutter, indtil de er bløde og svagt brunlige.
  • 5
    Lad kikærterne dryppe af og hæld dem så i skålen, så de dækkes af den resterende marinade.
  • 6
    Tilsæt de marinade-dækkede kikærter i bagepladen 10 minutter, inden stegetiden er færdig, for at lade dem blive sprøde. Vend samtidig blomkål og squash for at sikre, at de steges jævnt.
  • 7
    I mellemtiden laves dressingen. Hak mynten fint og læg den i en skål sammen med alle de andre ingredienser bortset fra aromastofferne. Pisk det hele sammen med en gaffel og smag så til.
  • 8
    Placer spinaten i bunden af skålen ved servering. Læg risen ovenpå og top med ristet blomkål, squash og kikærter. Afslut med et stænk myntedressing og et drys groft hakket koriander.
 
Kokkens notater:
‘Måner’ skabes af den tykke ende af Butternut squashen. Skræl squashen, skær bunden af og fjern derved roddelen, hvor squashen begynder at gå lige ind i halsen på squashen. Derved har du den tykke ende, som kan deles i to halve, hvorefter frøene fjernes. Skær i halve for at lave måne-lignende skiver.
 
 
Le Creuset