- Grøntsager
Ingredienser
- 75 g sød chilisauce
- 2 tsk. stødt gurkemeje
- 1 tsk. mildt
- karrypulver
- 1⁄2 spsk. chilisauce
- Et nip havsalt
- 1 citron
- 500 g blomkålsbuketter
- 300 g butternut squash i »måner« (se kokkens bemærkninger om beskrivelsen af »måner«)
- 400 g kikærter på dåse
- 2 kviste frisk mynte, blade plukket
- Presset citronsaft1 tsk. hvidløgspure
- 150 g yoghurt naturel
- Havsalt og knust sort peber
- 75 g brune ris, kogt
- 50 g spinat
- 10 g frisk koriander, hakket
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 200° C/Varmluft 180° C
-
2Bland i en stor skål den søde chilisauce, gurkemeje, karrypulver,
-
3chilisauce, salt, presset citronsaft og olie for at lave en marinade. Tilsæt blomkål og squash i skiver og dæk det i marinaden.
-
4Læg blomkål og squash på en bageplade med bagepapir og steg i ovnen i 20-25 minutter, indtil de er bløde og svagt brunlige.
-
5Lad kikærterne dryppe af og hæld dem så i skålen, så de dækkes af den resterende marinade.
-
6Tilsæt de marinade-dækkede kikærter i bagepladen 10 minutter, inden stegetiden er færdig, for at lade dem blive sprøde. Vend samtidig blomkål og squash for at sikre, at de steges jævnt.
-
7I mellemtiden laves dressingen. Hak mynten fint og læg den i en skål sammen med alle de andre ingredienser bortset fra aromastofferne. Pisk det hele sammen med en gaffel og smag så til.
-
8Placer spinaten i bunden af skålen ved servering. Læg risen ovenpå og top med ristet blomkål, squash og kikærter. Afslut med et stænk myntedressing og et drys groft hakket koriander.