Butterdejsstænger med ost og bacon

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
FORBEREDELSESTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
+10 +10
Butterdejsstænger med ost og bacon
Perfekte snacks til gæster i sidste øjeblik. Tilpas fyldet efter din smag, og sørg for at bruge en stærk ost, der giver ekstra smag.
HOVEDINGREDIENSER
  • Kød
  • Ost
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 250 g bacon i skiver
  • 2 x 250 g ark butterdej, optøet
  • 1 stort æg, pisket, til pensling
  • 2 spsk. (30 ml) basilikumpesto
  • 100 g moden cheddar, fintrevet
  • 80 g parmesanost, fintrevet
  • Havsalt og friskkværnet sort peber til at smage til med
  • 1 spsk. timianblade
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Steg bacon, til det er sprødt. Det kan du gøre på panden eller i ovnen ved 180 °C i 35 minutter. Lad det køle af, og hak det meget fint.
  • 2
    Drys mel på et bord, læg de to ark butterdej på, og pensl med æg. Smør butterdejen med basilikumpesto, og top med begge oste, timian, bacon, salt og sort peber.
  • 3
    Skær strimler på 8 x 3 cm. Sno strimlerne ved at holde i begge ender og dreje dejen i modsatte retninger. Læg stængerne på en bageplade. Hvis butterdejen på et tidspunkt bliver for varm og for svær at arbejde med, kan du blot lægge den tilbage i fryseren i et par minutter, før du fortsætter. Pensl stængerne med æg lige før bagning.
  • 4
    Lad dem køle af i køleskabet i 10 minutter, og bag i 20-25 minutter, til de er gyldenbrune og sprøde. Lad dem køle lidt af, og servér.
  • 5
    Stængerne kan laves dagen før, opbevares tildækket i køleskabet og bages lige før servering.
 
Tip:
Når du lader dejen hvile i køleskabet før bagning, får du sprødere og luftigere gyldne stænger.
 
 
Le Creuset