- Kød
- Ost
Ingredienser
- 250 g bacon i skiver
- 2 x 250 g ark butterdej, optøet
- 1 stort æg, pisket, til pensling
- 2 spsk. (30 ml) basilikumpesto
- 100 g moden cheddar, fintrevet
- 80 g parmesanost, fintrevet
- Havsalt og friskkværnet sort peber til at smage til med
- 1 spsk. timianblade
-
Fremgangsmåde
-
1Steg bacon, til det er sprødt. Det kan du gøre på panden eller i ovnen ved 180 °C i 35 minutter. Lad det køle af, og hak det meget fint.
-
2Drys mel på et bord, læg de to ark butterdej på, og pensl med æg. Smør butterdejen med basilikumpesto, og top med begge oste, timian, bacon, salt og sort peber.
-
3Skær strimler på 8 x 3 cm. Sno strimlerne ved at holde i begge ender og dreje dejen i modsatte retninger. Læg stængerne på en bageplade. Hvis butterdejen på et tidspunkt bliver for varm og for svær at arbejde med, kan du blot lægge den tilbage i fryseren i et par minutter, før du fortsætter. Pensl stængerne med æg lige før bagning.
-
4Lad dem køle af i køleskabet i 10 minutter, og bag i 20-25 minutter, til de er gyldenbrune og sprøde. Lad dem køle lidt af, og servér.
-
5Stængerne kan laves dagen før, opbevares tildækket i køleskabet og bages lige før servering.