- Mel
Ingredienser
- 5 dl mandeldrik
- Vaniljefrø fra 1 stang eller ½ reven tonkabønne
- 160 g hvedemel
- 250 g sukker
- 3 æggeblommer
- 100 g hvid chokolade
- 5-7 dråber rød frugtfarve
- Hindbær eller jordbær
-
Fremgangsmåde
-
1Opvarm mælk og reven tonkabønne. Dæk til og lad køle af.
-
2Bland mel og sukker i en skål og hæld den afkølede mælk over. Tilføj æggeblommerne og vend med en dejskraber. Si og sæt på køl i køleskab i 12 til 24 timer.
-
3Den efterfølgende dag tager du blandingen ud af køleskabet 60 minutter før bagning. Smør fordybningerne i Le Creusets canneléform, og hæld blandingen i fordybningerne.
-
4Forvarm ovnen til 220 °C.
-
5Bag i 10 minutter ved 220 °C, og fortsæt derefter bagningen i 60 minutter ved 180 °C. Tjek farven på cannelé’en hen imod slutningen af bagetiden. Hvis de stadigvæk har en lys farve, skal de bages yderligere 5 minutter.
-
6Lad cannelé’en køle af i formen, før du vender den ud.
-
7Smelt den hvide chokolade i et vandbad og farv den med et par dråber rød frugtfarve.
-
8Hæld chokoladen over cannelé’en, og sæt dem i køleskabet, så de kan sætte sig, eller stænk over ved servering.
-
9Dekorer med jordbær eller hindbær efter eget valg.
-
10Kokkens råd: Dejen skal ikke piskes, for ellers flyder cannelé’en over under bagningen. Hvis dejen skiller i løbet af natten, kan du nænsomt samle den igen med en dejskraber.