- Mælkeprodukter
Ingredienser
- 80 g revet parmesan
- 180 g hvedemel
- 5 dl letmælk
- 3 æggeblommer
- 5 g salt
- 5 g stødt peber
- 50 g roquefort eller anden blåskimmelost
-
Fremgangsmåde
-
1Rør mel og mælk sammen i skål, og vend derefter æggeblommerne i med en dejskraber. Tilsæt den revne parmesan samt salt og peber
-
2Lad dejen hvile ved stuetemperatur i en time før bagning. Smør fordybningerne i Le Creusets canneléform, og hæld blandingen ned i fordybningerne, så de er fyldt ¾ op.
-
3Forvarm ovnen til 160 °C. Bag i 40 minutter ved 160 °C og afslut bagningen med 10 minutter ved 180 °C.
-
4Lad cannelé’erne køle af i formen. Når de er kølet af, vender du dem ud i en bradepande. Læg et stykke Roquefort på hver cannelé og bag dem på ovnens grillfunktion på 220 °C i 5 minutter.
-
5Serveres varme med en salat.
-
6Kokkens råd: Dejen skal ikke piskes, for ellers flyder dine cannelé’er over under bagningen.