Cannelé med ost

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Over 2 timer Over 2 timer
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
+10 +10
Cannelé med ost
Til osteelskerne. En krydret, bagt lækkerbisken med parmesan og roquefort – den perfekte gæstemad.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mælkeprodukter
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

TIL CANNELÉ’EN
  • 80 g revet parmesan
  • 180 g hvedemel
  • 5 dl letmælk
  • 3 æggeblommer
  • 5 g salt
  • 5 g stødt peber
TIL PYNT
  • 50 g roquefort eller anden blåskimmelost
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Rør mel og mælk sammen i skål, og vend derefter æggeblommerne i med en dejskraber. Tilsæt den revne parmesan samt salt og peber
  • 2
    Lad dejen hvile ved stuetemperatur i en time før bagning. Smør fordybningerne i Le Creusets canneléform, og hæld blandingen ned i fordybningerne, så de er fyldt ¾ op.
  • 3
    Forvarm ovnen til 160 °C. Bag i 40 minutter ved 160 °C og afslut bagningen med 10 minutter ved 180 °C.
  • 4
    Lad cannelé’erne køle af i formen. Når de er kølet af, vender du dem ud i en bradepande. Læg et stykke Roquefort på hver cannelé og bag dem på ovnens grillfunktion på 220 °C i 5 minutter.
  • 5
    Serveres varme med en salat.
  • 6
    Kokkens råd: Dejen skal ikke piskes, for ellers flyder dine cannelé’er over under bagningen.