- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 100 g frisk laks
- 80 g røget laks
- 5 dl sødmælk
- 125 g hvedemel
- 3 æggeblommer
- 70 g piskefløde
- 1 bundt hakket purløg
- 5 g salt
- 5 g stødt peber
-
Fremgangsmåde
-
1Skær den friske laks i tern og den røgede laks i strimler.
-
2Rør mælk og æggeblommer sammen i en skål. Tilføj de våde ingredienser til de tørre ingredienser ad tre omgange, så det ikke klumper, og vend med en dejskraber. Krydr med salt og peber. Lad blandingen hvile i køleskabet i 5 til 12 timer.
-
3Tag blanding ud af køleskabet 1 time før bagning. Smør fordybningerne i Le Creusets canneléform, og hæld blandingen i.
-
4Forvarm ovnen til 160 °C. Bag i 40 minutter ved 160 °C og afslut bagningen med 10 minutter ved 180 °C.
-
5Lad cannelé’erne køle af i formen. Tag dem ud, når de er afkølet (hvis de fjernes, når de er varme, klapper de sammen).
-
6Pynt: Dekorer med en strimmel røget laks og server sammen med en salat.
-
7Kokkens råd: Dejen skal ikke piskes, for ellers flyder dine cannelé’er over under bagningen.