
Forny dit brunchbord med denne perfekte, krydrede lækkerbisken. Denne cannelé, der er med både frisk og røget laks og en generøs mængde purløg, serveres bedst med et bånd af røget laks og sammen med en flot salat.
HOVEDINGREDIENSER
- Fisk og skaldyr
Ingredienser
Fremgangsmåde
Ingredienser
- 100 g frisk laks
TIL CANNELÉ’EN
- 80 g røget laks
- 5 dl sødmælk
- 125 g hvedemel
- 3 æggeblommer
- 70 g piskefløde
- 1 bundt hakket purløg
- 5 g salt
- 5 g stødt peber
-
Fremgangsmåde
-
1Skær den friske laks i tern og den røgede laks i strimler.
-
2Rør mælk og æggeblommer sammen i en skål. Tilføj de våde ingredienser til de tørre ingredienser ad tre omgange, så det ikke klumper, og vend med en dejskraber. Krydr med salt og peber. Lad blandingen hvile i køleskabet i 5 til 12 timer.
-
3Tag blanding ud af køleskabet 1 time før bagning. Smør fordybningerne i Le Creusets canneléform, og hæld blandingen i.
-
4Forvarm ovnen til 160 °C. Bag i 40 minutter ved 160 °C og afslut bagningen med 10 minutter ved 180 °C.
-
5Lad cannelé’erne køle af i formen. Tag dem ud, når de er afkølet (hvis de fjernes, når de er varme, klapper de sammen).
-
6Pynt: Dekorer med en strimmel røget laks og server sammen med en salat.
-
7Kokkens råd: Dejen skal ikke piskes, for ellers flyder dine cannelé’er over under bagningen.