- Grøntsager
Ingredienser
- 3-4 små beder
- 1 æggehvide eller 1 pose vegansk æggehvideerstatningspulver (fås i de fleste helsekostforretninger)
- 1 kg groft havsalt (helst Fleur de Sel de Guérande)
- 2-3 stilke timian
- 1 tsk. sennep (medium-varm)
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk. agavesirup
- 1 spsk. usaltede pistacienødder, uden skal
- 1 tsk. sukker
- 1 bundt raket
- 1-2 spsk. olie
- 1 burrata (drænet vægt ca. 120 g), alternativt vegansk mozzarellaost
- Røgkarse (valgfrit)
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180 °C.
-
2Vask rødbederne, rens dem, og dup dem tørre. Pisk æggehviderne stive, eller tilbered en æggehvideerstatning i henhold til vejledningen på pakken, og bland derefter med havsalt. Hæld en tredjedel af saltblandingen i Le Creuset 26 cm Heritage rektangulært fad eller 28 cm Ovalt fad, læg bederne og timiankvistene ovenpå, og dæk dem med den resterende saltdej. Kog grøntsagerne i den forvarmede ovn i en time.
-
3Tag grøntsagerne ud af ovnen, lad dem afkøle kort, og løsn dem forsigtigt, eller bank saltbelægningen af med en østerkniv eller skruetrækker. Lad rødbederne køle af, skræl dem (bedst, når du bruger engangshandsker) og skær dem i tynde skiver. Bland alle ingredienser til vinaigrette sammen.
-
4Hak pistacienødderne groft. Smelt 1 tsk. sukker i en gryde, tilsæt hakkede pistacienødder, og bland. Lad pistacienødderne afkøle kortvarigt på bagepapir. Til den stegte rucola opvarmes olien i en gryde eller pande, og dybsteg (tør) rucolaen, indtil den er sprød. Det tager ca. 5 minutter. Rokken krymper en smule og bliver lidt sprød.
-
5Læg bedeskiverne side om side på to tallerkener, og stryg to tredjedele af vinaigrette. Skær forsigtigt burratakuglen i halve, og arranger den oven på roetriverne. Drys stegt rucola og karse dekorativt på toppen. Dryp resten af vinaigretten over, og drys med karamelliserede pistacienødder som topping.