- Oksekød
Ingredienser
- 1 kg hakket oksekød
- 3 løg
- 2 fed hvidløg
- 3 spsk. olivenolie
- 2 tsk. chiliflager
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. fennikelfrø
- 1 kanelstang
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 spsk. hakkede semidried tomater i olie
- 1 dåse røde bønner
- 1 dåse sorte bønner
- 200 g snittet savojkål
-
Fremgangsmåde
-
1Hak løg og hvidløg.
-
2Opvarm olie i en stor gryde. Svits løg og hvidløg til de bliver bløde. Tilsæt chiliflager, spidskommen, fennikelfrø og den hele kanelstang.
-
3Brun kødet lidt efter lidt. Når al kødet er brunet, tilsættes flådede tomater og hakkede semidried tomater.
-
4Læg låg på gryden og bring retten i kog. Skru herefter ned til svag varme og lad retten simre i 1 time.
-
5Hæld væden fra dåsebønnerne og skyl dem under koldt vand. Vend bønnerne i retten og lad dem simre med de sidste 10 minutter.
-
6Lige før servering vendes snittet savojkål i.