Chili con carne

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 2 timer Under 2 timer
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Chili con carne
Chili con carne er en velsmagende, krydret ret, der oprindeligt stammer fra Texas i USA. Denne opdaterede opskrift er let at tilberede, og har masser af smag.
HOVEDINGREDIENSER
  • Oksekød
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 1 kg hakket oksekød
  • 3 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 kanelstang
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 spsk. hakkede semidried tomater i olie
  • 1 dåse røde bønner
  • 1 dåse sorte bønner
  • 200 g snittet savojkål
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Hak løg og hvidløg.
  • 2
    Opvarm olie i en stor gryde. Svits løg og hvidløg til de bliver bløde. Tilsæt chiliflager, spidskommen, fennikelfrø og den hele kanelstang.
  • 3
    Brun kødet lidt efter lidt. Når al kødet er brunet, tilsættes flådede tomater og hakkede semidried tomater.
  • 4
    Læg låg på gryden og bring retten i kog.  Skru herefter ned til svag varme og lad retten simre i 1 time.
  • 5
    Hæld væden fra dåsebønnerne og skyl dem under koldt vand. Vend bønnerne i retten og lad dem simre med de sidste 10 minutter.
  • 6
    Lige før servering vendes snittet savojkål i.