- Fisk og skaldyr
Ingredienser
- 150 g laks, skåret i skiver
- 160 g sushiris
- 2 tsk. sukker
- Salt
- 100 ml rødbedesaft
- 1-2 spsk. rødvinseddike
- ½ bundt radiser, skåret i kvarte
- 1-2 tsk. wakame eller arame tang
- 1 lille snackagurk
- 1 gulerod, skåret i fine strimler
- 2 æg
- 1 tsk. lys soja
- 1 tsk. sesamolie
- ½ avocado
- 1 tsk. sesamfrø
- 1-2 cm frisk ingefær, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 forårsløg, skåret i fine ringe
- 1 spsk. soja
- 4 spsk. riseddike
- 1 spsk. sesamolie
- 1 tsk. honning
- ½ tsk. chiliflager (evt. mere efter smag)
-
Fremgangsmåde
-
1Ingefær, hvidløg og forårsløg blandes med soja, 1 spiseske riseddike, sesamolie, honning og chiliflager til en marinade. Hæld marinaden over laksen og lad den trække 20-30 minutter i køleskabet.
-
2Kog sushirisene efter anvisningen på pakken til de er møre.
-
3Rør 3 spsk. riseddike op med sukker og ½ tsk. salt og hæld den over den færdige ris. Hæld risen over i en skål og lad den køle af, og rør af og til.
-
4Bland rødbedesaft med rødvinseddike, læg radiserne i og smag til med salt. Kan udelades eller brug dine rester i køleskabet.
-
5Læg tangen i blød i koldt vand efter anvisningen på pakken.
-
6Rist sesamfrø på en tør pande.
-
7Skær avocado og agurk i skiver.
-
8Pisk æggene med soja i en lille skål, og rør hakket tang i.
-
9Varm sesamolien op på en lille pande. Hæld æggeblandingen i og lad den simre under låg ved svag til middel varme i 3-4 min., indtil ægget er fast. Tag omeletten ud og skær den sammenrullet i strimler.
-
10Lad alle ingredienser køle af.
-
11Fordel risen i to skåle ved serveringen og læg så lakse-, avocado- og omeletstrimler ovenpå sammen med de udskårne grøntsager. Strø til sidst med de ristede sesamfrø og server.
-
12Tips:
-
13Jo længere fisken trækker i marinaden, jo stærkere bliver smagen. Fisken kan erstattes med tofu, som er meget mættende og ovenikøbet vegansk. Kan forberedes i god tid og anrettes lige inden servering.