- Mel
Ingredienser
- En smule smør, til at smøre gryden med
- 150 g mel
- 2 spsk kakaopulver
- 2,5 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 125 g sukker
- 125 g smør, ved stuetemperatur
- 3 æg
- 4 spsk græsk yoghurt naturel
- 1 spsk rosenvand
- ½ tsk vaniljeekstrakt
- 100 g hindbær
- 100 g mørk chokolade
- En håndfuld hindbær
- Nogle få pink rosenblade
- Flormelis (valgfrit)
-
Fremgangsmåde
-
1Forvarm ovnen til 180°C (varmluft 160°C).
-
2Placer en bageplade i midten af ovnen. For bunden i Le Creusets hjertegryde med bagepapir, og smør papiret og grydens sider med smør.
-
3Sigt mel, kakao, bagepulver og salt ned i en skål. Tilføj sukker, smør, upiskede æg, græsk yoghurt, rosenvand og vaniljeekstrakt. Brug en træske til at piske blandingen sammen med i 1-2 minutter, indtil den er glat og cremet. Kom hindbærrene i og tryk dem lidt ned. Hæld blandingen i den forberedte gryde og sørg for den er vandret.
-
4Bag i 45-50 minutter. Når du vil tjekke om kagen er bagt, stikker du en tynd nål ned i midten af kagen. Der skal ikke sidde dej tilbage på nålen. Hvis der er dej tilbage på nålen, så skal du bage kagen i yderligere 3-5 minutter. Anbring derefter gryden på en trådrist og lad den stå, til kagen er helt afkølet.
-
5Hvis du vil dekorere kagen, skal du smelte chokoladen i en varmebestandig skål, som placeres over en gryde med forsigtigt simrende vand. Sørg for at vandet ikke rører bunden af skålen. Hæld det over kagen og drys nogle hindbær på toppen. Lige før serveringen, spreder du et par pink rosenblade på overfladen og strør lidt flormelis over.
-
6Kokkens noter: Skær kagen ud ved hjælp af en plastikkniv. Dermed du undgår at ridse gryden. Alternativt, kan du løsne kagen fra gryden ved at køre en plastik- eller gummispatel rundt i siderne.