- Chokolade
Ingredienser
- 5 dl sødmælk
- 1 vaniljestang, skrabet
- 125 g hvedemel
- 250 g sukker
- 3 æggeblommer
- 20 g bittert kakaopulver
- 30 g kakaopulver
-
Fremgangsmåde
-
1Bring mælken i kog sammen med vaniljekornene (uden stænger). Dæk til og lad køle af.
-
2Bland mel, sukker og 20 g kakao i en skål, og hæld derefter den afkølede mælk over. Tilføj æggeblommerne og vend med en dejskraber. Si og sæt på køl i køleskab i 12 til 24 timer.
-
3Den efterfølgende dag tager du blandingen ud af køleskabet 60 minutter før bagning. Smør fordybningerne i Le Creusets canneléform, og hæld blandingen ned i fordybningerne, så de er fyldt ¾ op.
-
4Forvarm ovnen til 220 °C. Bag i 10 minutter ved 220 °C og afslut bagningen med 60 minutter ved 180 °C.
-
5Tjek farven på cannelé’erne hen mod afslutningen af bagetiden. Hvis dejen stadigvæk har en lys farve, skal de bages yderligere 5 minutter.
-
6Lad cannelé’erne køle af i formen. Fjern, når afkølet. Rul cannelé’erne i kakaopulver før servering.
-
7Kokkens råd:
-
8Dejen skal ikke piskes, for ellers flyder dine cannelé’er over under bagningen.