- Chokolade
Ingredienser
- 150 g sukker
- 2 spsk. vand
- 2 dl fløde
- 80 g saltet smør, skåret i tern
- 1 tsk. havsalt
- 4 æg, medium størrelse
- 80 g sukker
- 50 g mel
- 100 g mørk chokolade (minimum 70% kakao)
- 100 g usaltet smør
- 20 g smør, til ramekiner
- 2 spsk. mel, til ramekiner
-
Fremgangsmåde
-
1Saltkaramel:
-
2Kom sukker og vand i en kasserolle og varm op ved middel varme. Lad karamellen simre i cirka 5 minutter, til den er gylden.
-
3Tag kasserollen af varmen og tilsæt fløde, imens du rører rundt. Pas på, da dette kan sprøjte. Tilsæt smør og havsalt og lad karamellen køle af.
-
4Fondanter:
-
5Opvarm ovnen til 230 °C
-
6Pisk æg og sukker sammen til det er lyst og luftigt. Sigt mel i dejen, og vend det forsigtigt sammen. Sæt til side.
-
7Smelt chokolade og smør sammen i mikroovnen eller over vandbad. Lad det køle af i cirka 10 minutter og vend det derefter forsigtigt i dejen.
-
8Smør indersiden af de fire ramekiner og drys med mel. Fordel dejen i ramekinerne og læg 1 spsk. saltkaramel i midten af hver.
-
9Bag i 8-10 minutter, til de har dannet skorpe og er hævet en smule. Lad dem afkøle i et minut inden servering.