Chokoladefondant med flydende saltkaramel

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
FORBEREDELSESTID
Under 30 min. Under 30 min.
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Chokoladefondant med flydende saltkaramel
En højtelsket klassiker med et tvist. Chokoladefondant er altid en imponerende dessert at servere på grund af dets flydende indre, men her bliver desserten løftet til nye højder. Den mørke og bitre chokolade passer perfekt sammen med den søde og salte karamel, og desserten er en perfekt afslutning på en lækker middag i gode venners lag.
HOVEDINGREDIENSER
  • Chokolade
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

Saltkaramel:
  • 150 g sukker
  • 2 spsk. vand
  • 2 dl fløde
  • 80 g saltet smør, skåret i tern
  • 1 tsk. havsalt
Chokoladefondant:
  • 4 æg, medium størrelse
  • 80 g sukker
  • 50 g mel
  • 100 g mørk chokolade (minimum 70% kakao)
  • 100 g usaltet smør
  • 20 g smør, til ramekiner
  • 2 spsk. mel, til ramekiner
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Saltkaramel:
  • 2
    Kom sukker og vand i en kasserolle og varm op ved middel varme. Lad karamellen simre i cirka 5 minutter, til den er gylden.
  • 3
    Tag kasserollen af varmen og tilsæt fløde, imens du rører rundt. Pas på, da dette kan sprøjte. Tilsæt smør og havsalt og lad karamellen køle af.
  • 4
    Fondanter:
  • 5
    Opvarm ovnen til 230 °C
  • 6
    Pisk æg og sukker sammen til det er lyst og luftigt. Sigt mel i dejen, og vend det forsigtigt sammen. Sæt til side.
  • 7
    Smelt chokolade og smør sammen i mikroovnen eller over vandbad. Lad det køle af i cirka 10 minutter og vend det derefter forsigtigt i dejen.
  • 8
    Smør indersiden af de fire ramekiner og drys med mel. Fordel dejen i ramekinerne og læg 1 spsk. saltkaramel i midten af hver.
  • 9
    Bag i 8-10 minutter, til de har dannet skorpe og er hævet en smule. Lad dem afkøle i et minut inden servering.
 
Tip:
Den rå dej kan opbevares i fryseren i op til et år, og det er derfor oplagt at have nogle portioner klar til uventede gæster. Fordel dejen i ramekinerne, dæk dem med husholdningsfilm, og sæt dem i fryseren. Når du vil servere fondanterne, skal de lige stå på køkkenbordet i 30 minutter, da stentøjet ikke må sættes frossent ind i en varm ovn. Opvarm ovnen til 230 °C og bag dem i cirka 15 minutter. Herefter er de klar til servering!
 
 
Le Creuset