- Chokolade
Ingredienser
- 250 g smør
- 200 g mørk chokolade
- 200 g sukker
- 3½ dl lun espressokaffe
- 225 g hvedemel
- 25 g kakao
- 1 tsk. bagepulver
- 3 æg
- 100 g hakkede hasselnødder
- 100 g flormelis
- 2-3 spsk. kogende vand
- 1 spsk. hakkede kaffebønner
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen på 180° C.
-
2Skær smørret i terninger. Hak chokoladen.
-
3Kom smør, chokolade og sukker i en gryde, og hæld den lune kaffe over. Varm op ved svag varme, til chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen.
-
4Si mel, kakao og bagepulver ned i en stor skål.
-
5Hæld chokoladeblandingen i og pisk dejen sammen. Tilsæt æggene et ad gangen, mens du pisker.
-
6Tilsæt de hakkede hasselnødder, og kom dejen i en kvadratisk bradepande (23 cm).
-
7Bag kagen i 30-35 minutter. Test med et træspyd, om kagen er bagt. Der må gerne være lidt klistret chokolade på spyddet, men ikke dej – så skal den bage lidt længere. Lad kagen køle af i formen på en bagerist.
-
8Rør imens flormelis og kogende vand sammen til glasuren. Tag kagen ud af formen, når den er kold, pynt den med glasur og hakkede kaffebønner, og skær den i firkanter.