- Chokolade
Ingredienser
- 130 g mørk chokolade, knapper eller hakket
- 100 g pasteuriserede æggeblommer
- 100 g sukker i alt (fordelt: 60 g, 10 g, 30 g)
- 150 g pasteuriserede æggehvider
- 20 g mandler
- 1,5 dl piskefløde
- Skovsyre
-
Fremgangsmåde
-
1Smelt chokolade over et vandbad eller forsigtigt i mikroovnen. Lad den køle lidt af på køkkenbordet.
-
2Pisk æggeblommer og 60 g sukker i en skål, til det er en lys og luftig æggesnaps.
-
3Pisk æggehviderne og 10 g sukker i en anden skål, til de er helt stive.
-
4Vend forsigtigt den smeltede chokolade i æggesnapsen. Vend efterfølgende æggehviderne i uden at slå for meget luft ud af moussen.
-
5Kom moussen i en sprøjtepose eller en frysepose – så er det nemmere af få moussen i glassene uden at svine. Fordel i hvert glas og stil dem på køl.
-
6Kom de sidste 30 g sukker på en pande ved lav varme. Lad det smelte helt uden at røre i sukkeret.
-
7Tilsæt mandler og dæk dem med karamellen.
-
8Kom bagepapir på en bageplade. Hæld krokanten ud på bagepapiret. Når krokanten er helt afkølet, hakkes den fint.
-
9Pisk fløden til let flødeskum og fordel den over moussen i glassene. Drys herefter med mandelkrokant og pynt med skovsyre.