Chokolademousse med mandelkrokant

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Chokolademousse med mandelkrokant
En af de lækreste desserter, man kan få serveret, må være fløjlsblød, intens chokolademousse. Her er den kombineret med flødeskum og knasende mandelkrokant. En oplagt dessert, når du venter gæster, da den kan portionsanrettes og forberedes dagen i forvejen. Opskriften er udviklet i samarbejde med Mette Elkjær.
HOVEDINGREDIENSER
  • Chokolade
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 130 g mørk chokolade, knapper eller hakket
  • 100 g pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g sukker i alt (fordelt: 60 g, 10 g, 30 g)
  • 150 g pasteuriserede æggehvider
  • 20 g mandler
  • 1,5 dl piskefløde
  • Skovsyre
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Smelt chokolade over et vandbad eller forsigtigt i mikroovnen. Lad den køle lidt af på køkkenbordet.
  • 2
    Pisk æggeblommer og 60 g sukker i en skål, til det er en lys og luftig æggesnaps.
  • 3
    Pisk æggehviderne og 10 g sukker i en anden skål, til de er helt stive.
  • 4
    Vend forsigtigt den smeltede chokolade i æggesnapsen. Vend efterfølgende æggehviderne i uden at slå for meget luft ud af moussen.
  • 5
    Kom moussen i en sprøjtepose eller en frysepose – så er det nemmere af få moussen i glassene uden at svine. Fordel i hvert glas og stil dem på køl.
  • 6
    Kom de sidste 30 g sukker på en pande ved lav varme. Lad det smelte helt uden at røre i sukkeret.
  • 7
    Tilsæt mandler og dæk dem med karamellen.
  • 8
    Kom bagepapir på en bageplade. Hæld krokanten ud på bagepapiret. Når krokanten er helt afkølet, hakkes den fint.
  • 9
    Pisk fløden til let flødeskum og fordel den over moussen i glassene. Drys herefter med mandelkrokant og pynt med skovsyre.