- Chokolade
Ingredienser
- 6 æggehvider
- 300 g sukker
- 30 g kakaopulver
- 3,5 dl rødvin
- 100 g sukker
- 1 kanelstang
- 1 kvist timian
- 4 Conference-pærer
- 6 dl piskefløde
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 spsk. flormelis
- 90 g mørk chokolade
-
Fremgangsmåde
-
1Marengsbund:
-
2Sæt ovnen på 120°C
-
3Pisk æggehvider stive i en skål. Tilsæt derefter sukker gradvist – én spiseske ad gangen – imens du fortsat pisker. Når alt sukkeret er inkorporeret, tilsætter du kakao. Pisk indtil sukkeret er opløst, og marengsen danner faste, skinnede toppe.
-
4Læg bagepapir i bunden af buffetgryden, og klip det eventuelt til. Hæld marengsmassen i, og fordel den i et jævnt lag. Sæt gryden i ovnen uden låg, og bag marengsen i 1 time og 45 minutter. Sluk derefter for ovnen, og lad gryden stå i ovnen, til den er helt afkølet.
-
5Pocherede pærer:
-
6Varm rødvin, sukker, kanelstang og timian op i en kasserolle ved middel varme. Lad det simre til sukkeret er opløst.
-
7Skræl pærerne, men lad stilken blive. Sænk dem forsigtigt ned i rødvinssiruppen, og sørg for at frugtkødet er helt dækket. Lad dem simre ved middel varme til de er møre – det vil tage 25-30 minutter.
-
8Når pærerne er færdige, tages de op af siruppen og lægges til afkøling på en tallerken. Sæt kasserollen med siruppen tilbage på blusset, og skru op for varmen. Kog siruppen ind til en tyk sauce, og fjern derefter kanelstang og timian.
-
9Når marengsen er afkølet, og du er klar til servering, laves flødeskummen. Pisk piskefløde, vaniljesukker og flormelis til en let skum, og fordel det på marengsen i buffetgryden. Skær de afkølede pærer over på den lange led, og fordel dem oven på flødeskummen.