Chokoladesoufflé

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
2-4 2-4
Chokoladesoufflé
Souffléen har fået sit navn efter det franske verbum souffler, som betyder ”at blæse” eller ”at puste”, og som henviser til rettens luftige konsistens. Souffléer findes både i det salte og det søde køkken i Frankrig, og de har ry for at være ekstremt komplicerede at eksekvere. Du kan sagtens mestre kunsten at lave den vanskelige, men udsøgte, franske klassiker, soufflé. Hvis du formår at vende æggehviderne forsigtigt i dejen uden at slå luften ud, så er succesen inden for rækkevidde. Prøv kræfter med vores opskrift på lækre chokoladesouffléer.
HOVEDINGREDIENSER
  • Chokolade
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 45 g smør
  • 30 g kakao
  • 85 g chokolade
  • ½ tsk. vaniljeekstrakt
  • 2 æg, delt i hvider og blommer
  • 25 g sukker
  • En knivspids salt
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Varm ovnen op til 180 °C
  • 2
    Brug 15 g smør til at smøre indersiden af de 4 ramekiner.
  • 3
    Fordel kakaoen i ramekinerne og tip dem så kakaoen fordeler sig over alt smørret. Ryst det overskydende kakao ud
  • 4
    Smelt det resterende smør og chokoladen i et vandbad. Rør rundt indtil blandingen er ensartet.
  • 5
    Tag af varmen, tilsæt vaniljeekstrakt og pisk æggeblommerne i ét ad gangen. Sæt til side
  • 6
    Pisk æggehvider stive sammen med sukker og salt. Vend dem forsigtigt sammen med chokoladeblandingen og fordel dejen i ramekinerne
  • 7
    Bag den i cirka 10-15 minutter til souffléerne er hævet og faste. Servér med det samme