Chokoladetrøfler

SVÆRHEDSGRAD
Enkel Enkel
TILBEREDNINGSTID
Under 30 minutter Under 30 minutter
ANTAL PERSONER
4-6 4-6
Chokoladetrøfler
Fløjlsbløde og intense chokoladetrøfler. Du vil blive overrasket over, hvor nemme de er at lave – og så smager de helt fantastisk. Perfekte til både kaffen og slikskålen – måske endda som gaveide?
HOVEDINGREDIENSER
  • Chokolade
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 50 g kakaopulver uden sukker
  • 20 g blødt smør
  • 10 cl fed creme fraiche
  • 250 g chokolade
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Kog creme fraichen op i en lille gryde. Sæt til side.
  • 2
    Knæk chokoladen i små stykker og smelt den over et vandbad. Når chokoladen er smeltet, tages gryden af varmen.
  • 3
    Hæld creme fraichen og smørret i den smeltede chokolade og pisk godt sammen til massen er glat og ensartet. Lad den køle ned, og herefter hvile på køl i 6 timer.
  • 4
    Tag ganachen ud af køleskabet efter at den har hvilet. Hæld kakaopulver i en dyb tallerken.
  • 5
    Fjern den ganache, som er blevet hård, med en lille ske. Form små kugler i den ønskede trøffelstørrelse. Rul dem i kakaopulver og sæt dem tilbage på køl indtil servering.
  • 6
    Tip:
  • 7
    Placer chokoladetrøflerne i en dekorativ minigryde og pynt med et fint silkebånd eller et stykke bast, så har du en original gaveidé, lige til under juletræet.