- Chokolade
Ingredienser
- 50 g kakaopulver uden sukker
- 20 g blødt smør
- 10 cl fed creme fraiche
- 250 g chokolade
-
Fremgangsmåde
-
1Kog creme fraichen op i en lille gryde. Sæt til side.
-
2Knæk chokoladen i små stykker og smelt den over et vandbad. Når chokoladen er smeltet, tages gryden af varmen.
-
3Hæld creme fraichen og smørret i den smeltede chokolade og pisk godt sammen til massen er glat og ensartet. Lad den køle ned, og herefter hvile på køl i 6 timer.
-
4Tag ganachen ud af køleskabet efter at den har hvilet. Hæld kakaopulver i en dyb tallerken.
-
5Fjern den ganache, som er blevet hård, med en lille ske. Form små kugler i den ønskede trøffelstørrelse. Rul dem i kakaopulver og sæt dem tilbage på køl indtil servering.
-
6Tip:
-
7Placer chokoladetrøflerne i en dekorativ minigryde og pynt med et fint silkebånd eller et stykke bast, så har du en original gaveidé, lige til under juletræet.