- Mel
Ingredienser
- 250 g blødt smør og lidt til fadet
- 225 g sukker
- 3 æg
- 2 spsk. birkes
- 2 usprøjtede citroner
- 1¼ dl mælk
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 3 spsk. solsikkekerner
-
Fremgangsmåde
-
1Tænd ovnen på 180° C.
-
2Pisk smør og sukker sammen i en skål, til det er hvidt og cremet.
-
3Pisk æggene i et ad gangen sammen med birkes.
-
4Riv skallen på citronerne fint, og kom den i skålen.
-
5Kom mælk, mel og bagepulver i, og rør det hele sammen til en ensartet dej.
-
6Hæld dejen i et smurt rektangulært fad (33 x 23 cm), og drys solsikkekerner over dejen.
-
7Bag kagen i 40-45 minutter. Test, om kagen er bagt, ved at stikke et træspyd ned i midten. Kommer spyddet rent ud, har kagen fået nok. Lad kagen køle af i formen på en bagerist.