Citronkage med kerner

SVÆRHEDSGRAD
Middel Middel
TILBEREDNINGSTID
Under 1 time Under 1 time
ANTAL PERSONER
8-10 8-10
Citronkage med kerner
Lækker og nem opskrift på en velsmagende og saftig citronkage med birkes og solsikkerkerner.
HOVEDINGREDIENSER
  • Mel
TIL DENNE OPSKRIFT ELSKER VI AT BRUGE
Ingredienser
Fremgangsmåde

Ingredienser

  • 250 g blødt smør og lidt til fadet
  • 225 g sukker
  • 3 æg
  • 2 spsk. birkes
  • 2 usprøjtede citroner
  • 1¼ dl mælk
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. solsikkekerner
  • Fremgangsmåde

  • 1
    Tænd ovnen på 180° C.
  • 2
    Pisk smør og sukker sammen i en skål, til det er hvidt og cremet.
  • 3
    Pisk æggene i et ad gangen sammen med birkes.
  • 4
    Riv skallen på citronerne fint, og kom den i skålen.
  • 5
    Kom mælk, mel og bagepulver i, og rør det hele sammen til en ensartet dej.
  • 6
    Hæld dejen i et smurt rektangulært fad (33 x 23 cm), og drys solsikkekerner over dejen.
  • 7
    Bag kagen i 40-45 minutter. Test, om kagen er bagt, ved at stikke et træspyd ned i midten. Kommer spyddet rent ud, har kagen fået nok. Lad kagen køle af i formen på en bagerist.